Šport
22 ogledov

Federer v polfinalu na Đokovića

wimbledon centre court EPA
Prireditelji tretjega letošnjega teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu so v Londonu opravili žreb tekmovanja, ki se bo začelo 27. junija.

Gre za najstarejši teniški turnir na svetu, prirejajo ga od leta 1877, za nekatere velja tudi za najbolj prestižnega. Letošnji ima denarni sklad 36,69 milijona evrov, pri čemer bo zmagovalec v konkurenci posameznikov bogatejši za 2,61 milijona evrov.

Tokratni žreb je na sveto travo v potencialnem polfinalu moške konkurence na vsako stran mreže med drugim postavil branilca naslova Novaka Đokovića in sedemkratnega zmagovalca Rogerja Federerja.

Številka ena moškega tenisa Đoković je v zadnjih dveh finalih na igriščih All England cluba Švicarja premagal. Današnji žreb pomeni tudi to, da bi se zmagovalec iz leta 2013 Škot Andy Murray v polfinalu lahko srečal s četrtopostavljenim Švicarjem Stanom Wawrinko.

Moški posamični del turnirja bo minil brez slovenskega zastopstva, saj sta oba predstavnika obtičala v kvalifikacijah. Blaž Kavčič je izpadel v 1. krogu, 308. igralec na lestvici ATP je izgubil proti Italijanu Thomasu Fabbianu, 114. igralcu sveta. Tudi Grega Žemlja je izpadel v kvalifikacijah, a prišel do drugega kroga, kjer je 156. igralca z lestvice ATP ugnal 206. igralec sveta, Francoz Tristan Lamasine.

Slovensko čast brani Hercogova

Slovensko čast bo na ženskem delu branila Polona Hercog. Ta se sicer na zelenice ne podaja z najboljšimi občutki, saj je na zadnjem, pripravljalnem turnirju v Eastborunu hitro zaključila nastope. V prvem krogu je 83. igralko sveta namreč s 6:4 in 6:4 premagala 42. na svetu Japonka Misaki Doi. Tokratni žreb je Mariborčanki v prvem krogu namenil Francozinjo Alize Cornet, 60. igralko lestvice WTA. Hercogova bo zaigrala tudi v dvojicah, kjer bosta združila moči s Hrvatico Mirjano Lučić Baroni, v tej konkurenci bosta nastopili tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Pri ženskah sicer naslov brani Američanka Serena Williams, ki jo glede na žreb v lovu na sedmi turnirski naslov v Londonu lahko čakata ponovitvi lanskih dvobojev proti Heather Watson in Roberti Vinci. Finalistka iz leta 2012 Agnieszka Radwanska bo prav tako lahko nasprotnica Williamsove v zaključnih bojih, medtem ko se bo druga nosilka Španka Garbine Muguruza bržkone srečala z zmagovalko letošnjega OP Avstralije, Nemko Angelique Kerber.

Ženski del turnirja bo minil brez zaradi meldonija suspendirane Rusinje Marije Šarapove ter beloruske igralke Viktorije Azarenka, ki je nastop odpovedala zaradi poškodbe kolena. Sicer šestopostavljena Belorusinja ima že dlje časa težave s kolenom, nazadnje je igrala pred mesecem dni na Rolandu Garrosu, ko je predala dvoboj proti Karin Knapp. Azarenka je v Wimbledonu v letih 2011 in 2012 igrala v polfinalu, lani pa se je ustavila v četrtfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.