Svet
177 ogledov

Windows 10 se naloži, tudi če nočete

Win 10 EPA
Vsem, ki uporabljajo Windows 7, 8 ali 8.1 in imajo vključeno samodejno posodabljanje, se na računalnik prenašajo Winsowsi 10.

Microsoft je priznal, da se nov operacijski sistem prenaša na trde diske uporabnikov, ki niso izrazili  želje, da bi ga namestili, poroča Guardian. 

Eden izmed bralcev Inquirerja je odkril, da ta namestitev zaseda med 3,5 in 6 gigabajtov pomnilnika, kar pri tablicah, ki ga imajo le 32 gigabajtov, zasede petino trdega diska. Nalaganje Oken 10 poteka v ozadju, v primeru slabše povezave s spletom pa lahko izjemno upočasni tudi druge procese ali pa v primeru omejenega prenosa podatkov povzroči visoke stroške. 

Win 10 | Avtor: EPA EPA

Imeti vključene samodejne posodobitve je sicer pametno, saj popravljajo varnostne luknje, a zakaj so mednje podtaknili Okna 10? V Microsoftu pravijo, da se nalagajo datoteke, ki bodo napravam pomagale pri posodobitvi, če se uporabnik odloči za namestitev Oken 10. A kaj če uporabnik za to nikoli ne odloči? Bodo datoteke ležale nedotaknjene in zasedale dragoceni prostor na trdem disku?

Še huje, menda bo moral uporabnik ob vsakem zagonu naprave izbrati, da jih ne želi namestiti. "Ko bo posodobitev pripravljena, bomo uporabniku ponudili, naj na napravo namesti Okna 10,“ pravijo v Microsoftu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kemix 12:28 13.september 2015.

    zakaj slovenija nima firme kot je microsoft? tako bi imeli več denarja in bi kaj kupili, namesto da bi prodajali, zato da bodo rdeče-levo-kapital-nenasićneži imeli minimalnih 10 000 EUR/msec plače