Šport > Košarka
28 ogledov

New York in Minnesota brez trenerja

Mike Woodson Reuters
Ker so ostali pred pragom končnice, so se vodilni možje košarkarske ekipe New York Knicks lotili sprememb, začenši s trenerjem, poslovil pa se je tudi trener Minnesote.

Ameriško profesionalno košarkarsko moštvo New York Knicks je po slabi sezoni, v kateri se ni uvrstilo v končnico lige NBA, odstavilo trenerja Mika Woodsona. To naj bi bila prva poteza novega predsednika kluba Phila Jacksona, nekdaj odličnega trenerja, ki je do naslovov prvaka večkrat popeljal tako Chicago Bulls kot Los Angeles Lakers.

"Cenim delo Mika in njegovih pomočnikov, toda rezultati kažejo, da so potrebne menjave," je dejal 68-letni Jackson, ki ne računa več tudi na Woodsonove pomočnike. Imena novega trenerja klub še ni sporočil.

Knicks so v letošnji sezoni lige NBA zabeležili 37 zmag in 45 porazov, ostali pa brez izločilnih bojev. Woodson je sicer ekipo prevzel sredi sezone 2011/12, jo dve leti zapored popeljal do končnice, v tem času je zabeležil 109 zmag in 79 porazov.

Adelman končal trenersko kariero

Trener ameriške košarkarske ekipe Minnesota Timberwolves Rick Adelman je sporočil, da je po 23 sezonah v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA končal svojo trenersko kariero, v kateri je zbral 1042 zmag in 749 porazov, po številu zmag je med trenerji v najmočnejši ligi na osmem mestu.

Lani je zabeležil svojo 1000. zmago, in sicer v 1703. tekmi, s tem je postal peti najhitrejši trener, ki je presegel magično mejo. Nikoli pa ni osvojil šampionskega prstana, najbližje je bil s Portlandom, s katerim se je leta 1990 in 1992 uvrstil v finale.

Adelman, nekdanji uspešen košarkar (San Diego, Portland, Chicago, New Orleans, Kansas), bo pri Minnesoti, s katero se je tudi štirikrat uvrstil v konferenčni finale, ostal kot svetovalec. V trenerski karieri je vodil tudi košarkarje Golden Stata, Sacramenta in Houstona. Z vsemi svojimi klubi se je 16-krat uvrstil v končnico NBA. Letos mu to po 40 zmagah in 42 porazih ni uspelo, v zahodni konferenci je namreč Minnesota osvojila deseto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.