Šport > Nogomet
24 ogledov

Xavi: "Neymar ne simulira, to prihaja iz Madrida"

Neymar Xavi Brazilija Španija pokal konfederacij finale Rio de Janeiro Maracana Reuters
Manj kot dva tedna pred prvim "El Clásicom" nove sezone, Barcelona bo Real Madrid gostila 26. oktobra, so temperaturo med obema metropolama dvignile izjave Xavija Hernándeza.

Barcelono in Real Madrid le še ena ligaška tekma loči od prvega "El Clásica" sezone, ki ga bo v španski La Ligi tudi tokrat najprej gostil Camp Nou. Razdalja med večnima rivaloma pred obračunoma z Málago (Real) in Osasuno (Barça) znaša pet točk, če bo slednja do 26. oktobra ostala nespremenjena, pa bo v katalonski prestolnici na kocki seveda veliko več kot le ponos.

Realu naklonjeni mediji iz prestolnice že nekaj tednov sistematično blatijo podobo brazilskega zvezdnika Neymarja, ki kljub vse prej kot povprečnim predstavam časopisne in spletne stolpce polni zgolj zaradi domnevnega simuliranja. 

"Želijo ga zaznamovati"

Šli so celo tako daleč, da so izbrskali videoposnetek njegovega očeta, ki je leta 1992 "prehitro padel" na eni izmed tekem v Braziliji. Iz tabora španske reprezentance, ki jo v Albaceteju čaka odločilna tekma kvalifikacij proti Gruziji, se je v pogovoru za katalonski radio Rac1 zdaj oglasil Barçin kapetan Xavi Hernández.

"Da Neymar simulira? To se dogaja, ker imamo mnogo rivalov, tisti iz Madrida pa iščejo reči, ki ljudem niso všeč, želijo ga zaznamovati. Vsi pogledi so uperjeni vanj, ampak on ne simulira," je bil jasen Xavi.

Pred Barço zjemna prihodnost

Zdaj že legendarni vezist Barcelone in španske reprezentance je še zatrdil, da se klubu tudi brez njega ni potrebno bati za prihodnost.

"Imamo fantastične temelje s sedmimi ali osmimi zelo mladimi igralci, ki so že zelo pomembni v tej ekipi. Če imamo zagotovljeno takšno bazo, potem je pred nami izjemna prihodnost," je še dodal 33-letni vezist iz Terrasse.

"Barça bo tudi brez mene zmagovala in igrala dobro. Ni potrebno iskati zamenjave zame, nihče ni nezamenljiv. Poleg tega bi bil to zgolj dodaten pritisk."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.