Šport > Nogomet
18 ogledov

Xavi že prispel v Katar

Xavi pri Al Saadu EPA
Niti teden po zmagovitem finalu Lige Prvakov z nogometnim klubom Barcelona se je Xavi predstavil na tiskovni konferenci svojega novega kluba Al Sadd.

Katarski nogometni klub Al Sadd je uradno predstavil novo okrepitev: legendo španskega nogometna Xavija. Nekdanji član Barcelone, s katero je vezist v minuli sezoni osvojil ligo prvakov, špansko prvenstvo in pokal, je ob predstavitvi dejal, da je ponosen na novo avanturo. Izkušeni vezist je z Al Saddom podpisal dvoletno pogodbo.

"Zelo, zelo sem ponosen, da sem del Al Sadda. Upam, da bom lahko dvignil vse lovorike za ta klub in nadaljeval z uspehi. Rad bi se zahvalil Al Saddu in ljudem v Katarju," je povedal Xavi na uradni predstavitvi, katere se je udeležil skupaj z družino, na njej pa dobil dres s številko 6, ki ga bo nosil v prihodnosti.

"Kasneje bi rad nadaljeval kot trener, ampak bomo videli, kaj se bo zgodilo," je dodal Xavi, ki bo v Al Saddu tako igralec kot trener, bo pa tudi ambasador svetovnega prvenstva 2022 v Katarju. Španski vezist sicer še ima pogodbo z Barcelono, Katalonci pa so že potrdili, da ne bodo preprečili prestopa svoje legende.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.