Slovenija
47 ogledov

"Z angeli imam sklenjen pakt"

Borut Pahor Pixsell
Pahor trdi, da ima sklenjen pakt z angeli, ki mu stojijo ob strani. Neuradno: SD naj bi ga podprla za predsednika države. Vlačič pa se umika iz aktivne politike.

Nekdanji predsednik Socialnih demokratov (SD) Borut Pahor je v intervjuju za Ona Plus zatrdil, da nad njim bedijo angeli. "Z angeli tam zgoraj, ki bedijo nad mano, imam sklenjen pakt. Toliko časa bodo to počeli, kolikor bom po značaju dobra oseba. Ko bom začel biti preračunljiv za svoje koristi, bodo šli drugam," je dejal. Ob tem dodaja, da ne ve, kdaj je zaslutil, da obstaja nekaj zunaj dosega naše moči ravnanja.

Novo poglavje v življenju

V intervjuju, ki je bil izveden pred kongresom stranke, na katerem so delegati za novega predsednika izvolili Igorja Lukšiča, je spregovoril tudi o svojem lanskem bivanju v bolnišnici. Pravi, da mu je počitek prav prišel in bi, če bi imel možnost, v bolnišnici ostal še kak dan. "Počel sem lahko vse tisto, česar prej nekaj let nisem mogel: gledal filme ponoči, jedel čips, zjutraj sem lahko sanjaril. Zdelo se mi je, da sem odprl novo poglavje v življenju. In da je treba izkušnje, ki so se zlile skupaj, uporabiti za to novo poglavje. Spet je šlo vse zelo na tesno, lahko bi se končalo povsem drugače, a se je srečno."

Takrat je premišljeval tudi o svoji prihodnosti in se po tehtnem premisleku odločil, da bo nadaljeval svojo politično pot. "Si borec ali mevža? Ob vseh značajskih napakah, ki jih imam, nikoli nisem bil človek, ki je kogar koli pustil na cedilu, če sem bil zanj odgovoren ali mu v pomoč," utemeljuje svojo odločitev.

Neuspešen boj za predsednika stranke

Po 15 letih na čelu SD se je Pahor odločil vnovič kandidirati za predsednika. V tej bitki ga je za pičlih 10 glasov premagal Lukšič, Pahor pa je istočasno napovedal tekmo za predsedniški stolček. V stranki so glede tega še razdeljeni, ga je pa že podprla poslanska skupina, s katero se je včeraj srečal Lukšič.

To srečanje naj bi nakazovalo na to, da bo stranka tudi uradno podprla Pahorja, poroča Požareport. Po njihovem poročanju namreč poleg poslanske skupine Pahorja podpirajo vplivni člani SD-ja, med njimi glavni tajnik Uroš Jauševec ter podpredsednika Tanja Fajon in Bojan Kontič, kandidaturi pa naj ne bi nasprotoval niti Lukšič.

Vlačič nazaj v akademske vode

Na kongresu je neuspešno za predsednika stranke kandidiral tudi Patrick Vlačič, ki je posledično ostal brez funkcije. "Za to funkcijo kandidiraš z zavestjo, da se lahko zgodi, da ne boš izvoljen," je povedal za STA. Zdaj razmišlja, da bi se vrnil v akademske vode. "Sem pravnik na področju gospodarskega in civilnega prava in imam pravosodni izpit. V kratkem bom razmislil in poskušal zapeljati svoje življenje v to smer," je pojasnil.

Komentarjev 6
  • juventus1897 18:40 06.junij 2012.

    Še vedno mislim, da je 100x boljša izbira od Tuerka. Zver ne pride v drugi krog in vsa desnica bo podprla Pahorja

  • Senior 18:27 06.junij 2012.

    Končno se mu je dokončno zmešalo.Po njegovem obnašanju in intervjujih je on Bog in angeli ga varujejo . Pred kom? Verjetno pred samim seboj. On naj bi bil kandodat za predsednika države? Ne me hecat! Devicmarijino polje je blizu!

  • dd 17:55 06.junij 2012.

    Angeli, najbrž misli Kučana in njegov klan? Sicer pa je brez hrbtenice. Je že bolje Jelinčič.