Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

"Z Angelino sva srečali svoj alter ego"

Tanja Ribič Osebni arhiv
Igralka Tanja Ribič ima veliko izkušenj s sinhronizacijo. Razkrila je, kakšen igralec je najboljši za posojanje glasu.

Igralka Tanja Ribič je že večkrat posodila svoj glas animiranemu liku, nazadnje jo bomo lahko slišali v animiranem filmu Pustolovščine gospoda Peabodyja in Shermana, kjer bo upodobila gospo Peterson.

Igralka ima s sinhronizacijo že veliko izkušenj, saj je tudi sama režirala nekaj sinhronizacij animiranih filmov. Je pa, kot pravi, za Američane veliko lažje, saj najprej posnamejo igralca, ki bo upodobil lik, in šele nato po njem naredijo mimiko ust. "Mi pa že dobimo mimiko, znotraj tega pa je treba delati prepričljivo. To je tako, kot če bi dobili koreografijo, na voljo pa imamo dva kvadratna metra," pravi igralka in poudarja, da mora za takšno vlogo imeti igralec tudi posluh: "Najboljši so v tem poslu igralci, ki pojejo in imajo posluh. Ker se je treba prilagoditi ritmu odpiranja ust, je krasno, če imaš posluh. Če si samo igralec, je težko, če pa si samo pevec, je težava v verjetnosti. Najboljši so tako igralci s posluhom."

Sama tudi zapoje, izkušnje deli z Angelino

Svoj glas je posodila več likom, najbolj pa je ponosna na dva – na mačko klošarko, ki igra ob psu Boltu, in na mamo Gothel, ki igra v Zlatolaski. V zadnji vlogi je pokazala tudi svoje pevsko znanje, saj je tudi zapela. "Moram reči, da drugod po Evropi za lik vzamejo igralca in pevca, jaz pa sem oboje sama odigrala in odpela," je ponosna.

Zaigrala je tudi tigrico v animiranem filmu Kung fu panda. V originalni različici je tigrici svoj glas posodila igralka Angelina Jolie, ki je tudi Tanjina prijateljica. "Igrali sva isto vlogo in izmenjali sva si izkušnje. Obema je bila vloga všeč. Angelina mi je rekla, kako je zanimivo, ko srečaš svoj alter ego. Z vlogo sva se poistovetili," še pravi Tanja in dodaja, da uživa, ko se prelevi v katerokoli vlogo in ima možnost delati različne stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.