Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Z Audijem priletel v skupino pešcev

Huda nesreča v Zagrebu 24sata
V Zagrebu se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla peška. Poškodovana naj bi bila še en moški in nosečnica. Alkoholiziran voznik je po dogodku poskušal pobegniti, a ga je zadržala skupina mladeničev.

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek nekaj pred 22. uro zvečer na križišču Kvaternikovega trga in Maksimirske ulice v Zagrebu, je umrla 61-letna ženska, najmanj dve osebi sta poškodovani. 

Voznik Audija A3 je priletel v skupino pešcev, potem ko je pred tem z veliko hitrostjo pripeljal po Maksimirski ulici in najprej trčil v tramvaj. Vozilo je začelo zanašati, udaril je v robnik, podrl nekaj stebričkov ter nato priletel v skupino treh pešcev. Drugi so se, ko so videli drveče vozilo, uspešno umaknili.

Hrvaški mediji poročajo, da sta bila poleg ženske, ki je v nesreči umrla, ranjena še starejši moški in nosečnica, ki naj bi utrpela le lažje poškodbe. 

Po nesreči je voznik Audija zbežal s prizorišča nesreče, a sta ga na Kamaufovi ulici zadržala dva mladeniča. 

Vpil je: "Ali veste, kdo sem?!"

"Ko je prišel iz avtomobila, se je premikal levo in desno, nato pa zbežal. Stekel sem za njim, na Kamaufovi ulici je padel sam od sebe. Prišel sem do njega in ga zadržal," je za 24sata povedal mladenič, ki je voznika prijel. "Močno je zaudarjal po alkoholu in kričal, ali veste, kdo sem jaz.

Mimoidoči pravijo, da je bil voznik do policije, ki ga je prijela, aroganten - večkrat je ponovil, če vedo, kdo je on. 

Isti voznik naj bi po poročanju medijev z Audijem divjal tudi v Dubravi v bližini Zagreba, kjer naj bi z avtomobilom izrisoval kroge. Predpostavljajo, da je po Maksimirski ulici do Kvaternikovega trga vozil z visoko hitrostjo, kar se je končalo s hudimi posledicami. 

Trčenje naj bi bilo celo tako hudo, da so se v bližnjih trgovinah aktivirali alarmi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.