Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Z avtom obtičal na stopnicah

Policija Profimedias
Blejski policisti so v četrtek zvečer na Bledu obravnavali domačina, ki je z avtomobilom pristal na stopnicah.

Domačin je z avtomobilom zaradi nepravilne vožnje in manevrov ter predvsem zelo visoke stopnje alkohola obtičal na stopnicah župnišča. Alkotest je pokazal, da je imel v krvi več kot dva promila alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, proti vozniku pa uvedli tudi prekrškovni postopek. Avtomobil so s stopnišča odstranili gasilca. 

V manj kot uri tri prometne nesreče

Gorenjski policisti so imeli včeraj dopoldne veliko dela. Zjutraj so se na cestah v manj kot eni uri zgodile tri prometne nesreče, ki jim je botrovala neprilagojena hitrost, v dveh primerih pa tudi spolzka cesta. 

Ob 6.30 se je na gorenjski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je voznica izgubila oblast nad avtomobilom in trčila v odbojno ograjo. 

Okoli 7.10 je voznica zaradi hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom med vožnjo na mostu pri Bohinjski Beli in se prevrnila na streho. Pomoč voznici je nudil policist, ki se je vračal z dela. 

Na praktično istem mestu se je približno deset minut kasneje zgodila še ena nesreča. Na močno spolzki cesti je voznik izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v ograjo mosta. V nesreči naj ne bi bilo poškodovanih oseb. 

Policisti opozarjajo, da je kombinacija hitrosti vožnje in spolzke ceste ter nizkih nočnih in jutranjih temperatur lahko zelo nevarna. Nevarni so predvsem mostovi čez reke, deli cest, kjer se voda lahko zliva na cesto in druga podobna mesta. Voznikom svetujejo, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.