Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Z avtom parkiral na jezeru

Twingo na ledu Policija
Moški se je z avtomobilom zapeljal kar na zaledenelo jezero. Policija opozarja, da je takšno početje lahko nevarno, ne le zanj, ampak tudi za otroke, ki so bili na zaledeneli površini.

Policija je na Twitterju objavila fotografijo avtomobila na zaledenelem jezeru s pripisom: "S fotografijo vožnje po zaledenelem jezeru ste nas opozorili na neodgovorno početje, ki se lahko hitro sprevrže v tragedijo."

Na PU Ljubljana so pojasnili, da jih je na dogodek, ki se je zgodil na zaledenelem jezeru Rakitna, obvestil občan, ki je poslal pričujočo fotografijo. 

Neodgovorno početje

"Kot smo že opozarjali (ta Twitterju) gre za neodgovorno početje, glede na podatek, da je bilo na jezeru tudi veliko otrok," je pojasnila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

Dogodek ima lahko znake prekrška po Zakonu o ohranjanju narave oziroma so lahko podani tudi  elementi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Za zdaj so ga oglobili zaradi prvega. "Policisti so 21-letnega kršitelja oglobili zaradi kršitev določil zakona o ohranjanju narave, za katero je predpisana globa 40 evrov," je pojasnila Ciperle Adlešičeva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.