Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Z avtom zapeljala v Sočo

Reševanje na Soči
1/7
Gasilska enota Nova Gorica
Na regionalni cesti Nova Gorica–Plave je nekaj minut pred sedmo uro zjutraj starejša voznica osebnega vozila zapeljala v reko Sočo. Njo in sopotnico je rešil naključni mimoidoči, ki se je takrat peljal mimo.

Triinšestdesetletna voznica osebnega vozila iz okolice Kanala je vozila iz smeri Plav proti Solkanu, v omenjenem vozilu pa je bila spredaj tudi 65-letna sopotnica iz Kanala, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Omenjeno voznico je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču v desnem ovinku zaneslo v levo, kjer je trčila v skalnato pobočje, od tam pa jo je z vozilom odbilo v desno, kjer je vozilo prebilo varovalno ograjo in zapeljalo v reko Sočo.

Preden pa je vozilo potonilo, pa je v Sočo skočil 52-letni moški iz Ajdovščine, ki je v navedenem času vozil iz Solkana proti Kobaridu, in je voznico potegnil iz vozila, nato pa iz vode na kopno.

Petinšestdesetletna sopotnica je medtem sama priplavala do kopnega. Pri reševanju iz vode obeh udeleženk je 52-letniku pomagal tudi 48-letni prijatelj.

Obe ženski sta v nesreči utrpeli lažje telesne poškodbe (podhladitev). Kasneje pa so jo odpeljali v Zdravstveni dom Nova Gorica, kjer so jima nudili ustrezno zdravniško pomoč.

"Policisti bodo 63-letni voznici osebnega avtomobila – povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog zaradi kršitev določil 45. člena zakona o pravilih cestnega prometa," so še sporočili iz PU Nova Gorica.

Komentarjev 4
  • dd 10:55 21.april 2012.

    Vse spoštovanje moškemu iz Ajdovščine. Na žalost je zelo malo takih, ki pomagajo človeku v stiski. Da se celo vrže v mrzlo vodo in pomaga, kaže na veliko srčno kulturo.

  • CastrumFF 13:55 20.april 2012.

    Ni enostavno zbrati pogum in storiti kaj takega !!!! Bravo fanta! RESPECT!

  • brez_komentarja 13:15 20.april 2012.

    someone wanna play god