Šport
16 ogledov

Druga tekma, druga zmaga

Sasu Salin
1/5
ABA
Union Olimpija je na prvi domači tekmi v tej sezoni v ligi ABA dokaj zanesljivo premagala Cedevito (77:67).

Cedeviti so strokovnjaki pred sezono napovedali visoko mesto v jadranski ligi, a Zagrebčani na dveh dosedanjih tekmah tega statusa niso potrdili. Po porazu proti Krki, je sledil še en proti Unionu Olimpiji. Ta je po Ciboni ugnala še drugega finalista minule sezone.

Tekma je bila izenačena do zadnjih minut prvega polčasa, ko so si Ljubljančani priigrali sedem točk prednosti (37:30). Še bolje so izbranci Aleša Pipana nato zaigrali v tretji četrtini, po nekaj ukradenih žogah pa je prednost hitro narastla na dvomestno število. Pred zadnjimi desetimi minutami so nato gostitelji vodil z 61:46, razlika pa bi bila lahko še večja, saj so košarkarji Olimpije znova izjemno slabo izvajali proste mete. Do konca tretje četrtine so zmaji sicer zgrešili že kar 14 metov za eno točko.

Prve točke v zadnji četrtini je za domačo ekipo dosegel Blaž Mahkovic po dobrih treh minutah igre, a se bledi in v protinapadih nespretni Zagrebčani vseeno niso uspeli resneje približati Ljubljančanom. Ti so dokaj zanesljivo ohranjali priigrano prednost, razlika se namreč do zadnje minute ni spustila pod 11 točk. Z asistencami je v zadnjem delu igre navduševal Marko Marinović (skupno 10), večino njegovih podaj pa je izkoristil prvi strelec tekme Mahkovic, ki je zbral 17 točk brez zgrešenega meta iz igre.

"Borili smo se po najboljših močeh in iztržili lepo zmago. Vedeli smo, da nas čaka zelo dober nasprotnik. Pogledali smo si njihovo tekmo proti Krki in uvideli, da so kljub številnim zvenečim imenom v moštvu vendarle premagljivi. Med glavnim odmorom smo se dogovorili, da še naprej močno stiskamo v obrambi. Že v tretji četrtini smo si priigrali lepo prednost in jo na koncu tudi obdržali. Pohvaliti moram Marinovića, ki nas je dobro razigraval in na koncu zbral lepo število asistenc," je po tekmi dejal Mahkovic.

Liga ABA, 2. kolo:

Union Olimpija : Cedevita 77:67 (16:17, 37:32, 61:46)
Mahkovic 17, Nikolov 14, Begić 11 (6 skokov), Marinović 9 (10 podaj); Bilan 15

MZT Skopje :  Zadar 72:58
Cvetković 16, Tsintsadze in Marinković 13; Sobin 12, Ivanov in Bošnjak 11

Cibona : Crvena zvezda 64:88
Rozić 14, Siriščević in Lalić 10; Williams 19, Zirbes in Marjanović 15 ... Blažič 5

Jutri:
Szolnoki Olaj - Metalac
Igokea - Budućnost
Levski Sofija - Mega Vizura
Partizan - Krka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.