Slovenija
30 ogledov

Z davkom na Eurojackpot zgradili zdravstveni dom

Slovenija 08.12.13, Eurojackpot, mednarodna loterija, loto, zadetek, denar, foto EPA
Jutri bodo v Grosupljem odprli prizidek k zdravstvenemu domu, ki so ga plačali z davkom od loterijskega zadetka.

V Grosupljem bodo jutri slovesno odprli nov prizidek k zdravstvenemu domu, za katerega so temeljni kamen položili marca. Za naložbo so namenili tudi nekaj več kot tri milijone evrov, kolikor je znašal davek od dobitka pri igri Eurojackpot. Občina Grosuplje je davek prejela, ker je ima dobitnik v njej stalno bivališče. 

Če ne bi bilo zadetka, bi morali najeti posojilo

"Pri gradnji ni bilo nobenih težav," je zatrdil župan občine Peter Verlič. Opozoril pa je, da so gradnjo prizidka načrtovali, še preden je bil izžreban zmagovalni listek v igri Eurojackpot. Vendar bi se morali v primeru, če lastnik zmagovalnega listka ne bi imel stalnega prebivališča v občini Grosuplje, najverjetneje zadolžiti. "Tako pa ni bilo treba. To je bila srečna okoliščina," je poudaril.

Kot je še pojasnil, je bila končna investicijska vrednost prizidka skupaj z opremo 4,1 milijona evrov. Razliko med končno vrednostjo in davkom od dobitka pri Eurojackpotu so pokrili iz občinskega proračuna, je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.