Slovenija
37 ogledov

Za dobrega pol leta dela bo skupno dobil 280 tisočakov

Christopher Gwilliam Dutb
Iz slabe banke odhaja direktor Christopher Gwilliam. Njegova mesečna plača je bila dobrih 21 tisoč evrov, zdaj bo dobil še okoli 130 tisočakov odpravnine.

Ob imenovanju Christopherja Gwilliama na mesto izvršnega direktorja so v družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) poudarjali, da gre za finančnika z več kot 30 let izjemnih izkušenj v poslu. Danes pa so iz slabe banke sporočili: "Glede na izzive, s katerimi se sooča DUTB, so ne-izvršni člani upravnega odbora ocenili, da družba za uspešno poslovanje na tem položaju potrebuje osebo z drugačnimi vodstvenimi veščinami."

Mesto šefa spet prevzema Torbjörn Mansson

"Potem ko so ponovno pregledali prijave na mesto izvršnega direktorja in opravili nekaj intervjujev, so se neizvršni člani upravnega odbora odločili na to mesto s 1. avgustom imenovati Torbjörna Manssona," še poudarjajo na DUTB. Mansson je slabo banko že vodil preden je njeno krmilo prevzel Gwilliam. Pri izboru so pretehtale vodstvene veščine, ki jih je pokazal v fazi vzpostavitve organizacije in delovanja DUTB, njegovo poznavanje družbe in poglobljene delovne izkušnje, so sporočili iz DUTB in dodali: "Torbjörn Mansson je bil na mesto izvršnega direktorja imenovan za poln delovni čas z 1-mesečnim odpovednim rokom in bo prejemal plačo v višini 20,500 EUR bruto, ob tem pa bo upravičen tudi do variabilnega dela plače glede na dosežene rezultate."

Mansson je bil v času, ko je njegova ekipa slabo banko postavljala na noge, tudi partner v svetovalni družbi Quarrt+Co, ki je svetovala tudi DUTB; bil je torej v navzkrižju interesov. "Torbjörn Mansson je med tem zaključil svoje sodelovanje s Quartz+Co in odprodal svoj lastniški delež, DUTB tudi ne posluje več s tem podjetjem," pojasnjujejo v slabi banki.

Komentarjev 9
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:33 18.september 2014.

    Zakaj telih prevarantov v DUBT-u ne nažeenemo nazaj od koder so se pritepli,tiste naše,ki pa so jih postavili pa obremenit za stroške teh nesposobnežev!

  • mb 08:00 01.avgust 2014.

    .."Glede na izzive, s katerimi se sooča DUTB, so ne-izvršni člani upravnega odbora ocenili, da družba za uspešno poslovanje na tem položaju potrebuje osebo z drugačnimi vodstvenimi veščinami....pomeni da je ded nesposobenče je kdo nesposoben v zasebnem sektorju ...prikaži več dobi odpoved BREZ odpravninezakaj nesposoben dobi še 130 000 € odpravnine !?

  • majdas 21:26 31.julij 2014.

    Včasih je človek poznal "sram" ...Zdaj je požrtnost vse požrla.