Šport
30 ogledov

Z drugo zmago blizu napredovanja

Borut Mačkovšek EPA
Nasprotnik Slovenije so bili na drugi tekmi svetovnega prvenstva Islandci. Izbranci Veselina Vujovića so po težkem boju slavili za gol.

Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je bila druga tekma na svetovnem prvenstvu v Franciji. Po zanesljivi zmagi nad Angolo jo je danes v Metzu čakala veliko kakovostnejša Islandija.

Tekma se je začela z obrambo Matevža Skoka, tudi Slovenci pa so zapravili svoj prvi napad. Tekmeci slovenske izbrane vrste so nato povedli iz sedemmetrovke, a so nato izbranci Veselina Vujovića povedli po golih Boruta Mačkovška in Mihe Zarabca, ki je okreval po poškodbi. Rokometaš celjskega kluba je nato priigral še sedemmetrovko, vendar jo Gašper Marguč ni izkoristil. To je bil že njegov tretji strel na tekmi, vselej je bil na pravem mestu islandski vratar.

Ob izključitvi Darka Cingesarja so Islandci povedli, na 3:3 pa je izenačil Matej Gaber. Slovenski rokometaši so se ob razpoloženem Skoku znova vrnili v vodstvo po drugem zadetku Mačkovška, ki je poskrbel za 5:4. V 23. minuti je ena od reprezentanc prvič povedla za dva zadetka, po lepi podaji Zarabca na šest metrov je zadel Gaber. Po peti obrambi vratarja bi lahko Slovenci povedli še z višjo razliko, a je Jure Dolenec zatresel le vratnico. Islandci so se nato dvakrat približali na gol minus, Marko Bezjak pa je iz sedemmetrovke poskrbel za 10:8. Pol minute pred zadnjim piskom sirene v prvem polčasu je Skok zbral še šesto obrambo, Bezjak pa je dve sekundi do konca zadel še enkrat.

Blaž Janc | Avtor: EPA EPA

Drugi polčas je Slovenija odprla z zgrešenim strelom in prečko, Islandci pa z dvema zadetkoma. Odgovoril je Blaž Janc za 12:10, ob izključitvi Blaža Blagotinška je prednost dveh golov najprej ohranil Cingesar, a v 36. minuti je Islandija izenačila na 13:13. Ob igralcu več je nato zadel Bezjak. Ta je bil edini razpoložen v drugem delu, priboril je še sedemmetrovko in zadel za 16:15.

Ob veliko slabši igri v obrambi in tudi težavah v napadu je Islandija povedla s 17:16,  nato pa se je zatresla še slovenska prečka. Bezjak je iz sedmih metrov zadel za 17:17, Slovenija pa je imela dve minuti tudi igralca več. Po obrambi Urha Kastelica je v protinapadu zadel Gaber (18:17), še naprej je bil uspešen Bezjak (19:18), Kavtičnik pa  je izkoristil sedemmetrovko (20:19). Kasneje je bil uspešen še Janc, za dva zadetka prednosti pa je v prazno mrežo, Islandci so igrali brez vratarja, zadel Cingesar (22:20).

Slovenija je ob prednosti dveh zadetkov odigrala nespametno, zapravila napad, Islandci pa so  v prazen gol poslali žogo za 22:23. Odgovoril je Kavtičnik, v 53. minuti pa je bilo znova le +1 za Slovenijo. Kavtičnik je zapravil strel iz sedmih metrov, uspešnejši pa niso bili iz istega položaja niti Islandci, a se je žoga po obrambi Skoka znova odbila v njihove roke.

Skok je zabeležil še eno obrambo, Zarabec zadel za 25:23, a je Islandija hitro odgovorila, Slovenija pa je zapravila naslednji napad. Minuto in pol pred koncem so Islandci vzeli minuto odmora, a se to severnjakom ni obrestovalo. Zarabec je ukradel žogo in poskrbel za 26:24. Islandci so uspeli le še ublažiti poraz.

"Tekma je bila zares zahtevna, vse drugo kot zmaga pa bi bilo za nas veliko razočaranje. Islandske rokometaše smo dobro analizirali in se pripravili na njihov način igre, a vedeli smo, da smo boljši in da moramo zmagati. Na tej tekmi se je videlo veliko pozitivnega v naši igri, a ostale so tudi zadeve, ki jih moramo popraviti. Že naslednja tekma proti Makedoniji bo pravšnja priložnost za to," je po težki tekmi dejal Zarabec.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Bezjak s šestimi goli, izbran je bil tudi za najboljšega igralca tekme, Kavtičnik in Zarabec sta dosegla po štiri.

Svetovno prvenstvo, skupina B, drugi krog

Slovenija : Islandija  26:25 (11:8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.