Slovenija
26 ogledov

Z dvestoletno tradicijo

Za zabavo vsako leto poskrbijo posamezniki in skupine, ki jim snovanje edinstven Žurnal24 main
Spust s pležuhi. Izbran bo največji ksiht, preizkusili pa se bodo tudi znani Slovenci.

Strmine Mariborskega Pohorja bodo jutri zavzela starodobna snežna prevozna sredstva, ki jim Selničani in prebivalci obronkov Kobanskega narečno pravijo plejžuh. Ob 15. uri se bo začel že 14. tradicionalni spust s pležuhi, ki vsako leto privabi okoli tisoč gledalcev, med njimi mestnih veljakov, politikov in domačih zvezdnikov.

 

Naši estradniki so muhasti, zato lahko še kdo odpove ali se ustraši.
Jani Dolinšek, Country Club Selnica

Zabavno in tradicionalno
"Prireditev se bo odvijala v treh sklopih in ne gre za hitrostno tekmovanje, temveč za zabavo, druženje in predstavljanje selniške posebnosti. V etnospustu se bodo predstavili snežni starodobniki iz vse Slovenije, pležuharji pa bodo oblečeni v starodobna oblačila. Izbrali bomo največji ksiht oziroma najzabavnejše pležuharje, ki vsako leto poskrbijo za izvirne predelave pležuhov in s svojo pojavo navdušijo gledalce. Sledil bo VIP-spust, pri katerem bodo ravnotežje na pležuhu lovili znani Slovenci," napoveduje organizator Jani Dolinšek.

 

Udeležbo je potrdilo že več kot 20 estradnikov, predvsem iz glasbene scene, manjkala ne bosta niti štajerski kavboj Pidži in raper r 6Pack Čukur, prišli pa bodo tudi kmetovalci iz Kmetije.

Vsakemu jabolko
Na spust za največji ksiht je že prijavljenih pet ekip in okoli 20 posameznikov, ki bodo zagotovo poskrbeli za zabavo. Vreme seveda ne bo ovira, prav vsak, ki se bo preizkusil v spustu s pležuhi, pa bo od kraljice jabolk simbolično dobil selniško jabolko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.