Šport
101 ogledov

Z eno zmago do lovorike

Euro 2016, finale, Francija, Portugalska
1/35
EPA
Portugalski nogometaši so osvojili svoj prvi evropski naslov. V galeriji si oglejte fotografije finalne tekme ter čustvene trenutke po njej.

Portugalska je bila pred 12 leti na kolenih, ko jih je v finalu presenetljivo z obrambno igro premagala Grčija, Cristiano Ronaldo pa je na začetku svoje reprezentančne kariere doživel izjemno boleč udarec. Ducat let kasneje so Portugalci ponovili Grčijo, v črno pa so po finalni tekmi zavili francosko izbrano vrsto. Ta je do finala pokazala več, a ob odlični taktiki Fernanda Santosa ni uspela premagati še žilavih nogometašev iz Pirenejskega polotoka. Ti so v finalu skoraj 100 minut igrali brez prvega zvezdnika Ronalda, ki je na polovici prvega polčasa moral zaradi poškodbe zapustiti zelenico. Odšel je v solzah, po 120 minutah igre pa je točil solze radosti.

Portugalska je v rednem delu tekme na prvenstvu premagala le Wales v polfinalu (2:0), v skupini pa je remizirala z Islandijo (1:1), Avstrijo (0:0) in Madžarsko (3:3). Na podoben način kot Francija je že v osmini finala v drugem podaljšku klonila Hrvaška (1:0), četrtfinalni dvoboj s Poljsko pa so po rezultatu 1:1 odločile enajstmetrovke.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.