Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Z lažno identiteto spolno zlorabil 60 dečkov

Moški na Facebooku Profimedias
20-letni Norvežan iz mesta Tromsø je osumljen, da je z lažno identiteto na Facebooku, kjer se je predstavljal kot 15-letno dekle, spolno zlorabil okoli 60 dečkov.

Norveška policija je sporočila, da je bila večina žrtev v času, ko so bili zlorabljeni v letih med 2014 in 2016, starih med 12 in 15 let. 

Četudi je storilec v priporu od marca, je javnosti o primeru znanih le malo podatkov. "Policija je do sedaj medijem posredovala malo informacij, da bi zaščitila žrtve ter zaradi nevarnosti, da ne bodo policiji zaupali vseh podatkov, če se bo o primeru govorilo v medijih," je pojasnila tiskovna predstavnica policije na območju Elin Norgård Strand.

Večina žrtev je bila iz območja Tromsa, čeprav je z napredovanjem preiskave policija išče potencialne žrtve iz vseh koncev te skandinavske države. 

"Do sedaj smo govorili z okoli 60 žrtvami, a policija še zbira in analizira zbrane podatke," je povedala Norgård Strandova. "Obseg primera se bo še povečal, saj preiskava še poteka."

Spolne kontakte je imel z mlajšimi od 16 let

Po podatkih policije je osumljenec uporabil lažni profil na Facebooku in Skypu ter se izdajal za 15-letno dekle, da bi pripravil žrtve k izmenjavi fotografij in videoposnetkov. Poleg tega je več žrtev srečal tudi v živo ter imel spolne kontakte z otroci, mlajšimi od 16 let. 

"Osumljeni ine nekatere žrtve fizično srečal," je povedala Norgård Strandova. "V kontakt z njimi je prišel po različnih poteh."

Moški je osumljen storitve kaznivih dejanj spolne zlorabe, ilegalnega posedovanja fotografij in videoposnetkov otrok. Po podatkih policije je ilegalno pridobljeni material uporabljal sam in ga ni razširjal po spletu.

Osumljenec je delno priznal krivdo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.