Avto
110 ogledov

Z mercedesov tatovi oskubili žaromete

Kraja žarometov
1/4
Facebook
Iz Nizozemske poročajo o nenavadni kraji prednjih luči na povsem novih mercedes-benzih.

Neznanci (skoraj zagotovo rabote ni mogla opraviti le ena oseba) so na parkirišču lokalnega zastopnika Mercedes-Benza v Amsterdamu prek vikenda ogulili najmanj štiri avtomobile čisto novega razreda C. 

Kot je zapisal eden od zaposlenih pri nizozemskem trgovcu na svojem Facebook profilu, je "sinoči očitno nekdo krvavo potreboval nekaj luči."

Neznanci niso bili nič kaj nežni z avtomobili, saj so do svetil prišli tako, da so preluknjali pokrov motorja in z orodjem odvili vijake. Pri tem so poškodovali tudi maske avtomobilov.

Kakšne vrste svetil so imela nameščena vozila ni jasno, po platiščih in drugih lastnostih pa je jasno, da so imeli vsaj trije avtomobili bogatejšo opremo avantgarde in zato morda tudi polne LED žaromete. Po ceniku dodatne opreme takšen par žarometov stane 2.000 evrov.

Kakorkoli, ni dvoma, da se bodo prej ali slej žarometi pojavili v kakšni mehanični delavnici, ni pa jasno, v kateri državi.

Komentarjev 2
  • spenjac 12:41 16.oktober 2014.

    LED luči so močne, porabijo pa zelo malo elktrike. Kot take so idealne za gojitelje konoplje, ker jih tudi policija ne more ujeti na podlagi nenavadno povečane porabe elektrike na določenem števcu.

  • maresem 18:33 15.oktober 2014.

    Za take res ni drugo, kot šus v glavo