Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Z mostu zapeljal v Muro

Zletel v mostuv Muro
1/4
Sobotainfo.com
Avto je prebil ograjo, gasilci pa so zaradi visokega vodostaja potrebovali kar dve uri, da so avto našli. Voznik je umrl.

Pomurski gasilci so po dobrih dveh urah iskanja iz reke Mure potegnili osebni avtomobil, ki je prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko Muro. Da na mostu čez reko Muro manjka del zaščitne ograje in da sumijo, da gre za prometno nesrečo, so bili na Upravi RS za zaščito in reševanje obveščeni nekaj po 19. uri. Takoj so se na kraj dogodka odpravili policisti, gasilci, reševalci in potapljači.

Ko so na kraj dogodka prišli policisti, so ugotovili, da se je voznik peljal iz smeri Dokležovja v smeri Veržeja. Zaradi neprilagojene hitrosti je na mostu prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko. Okoli pol desete ure so potapljači v narasli, deroči in kalni vodi našli osebni avtomobil, ki ga je vodni tok potegnil okrog 300 metrov od mostu, so sporočili s PU Murska Sobota.

Gasilci so avto potegnili iz vode, v njem pa našli mrtvega 41-letnega voznika. Po poročanju Slovenskih novic naj bi šlo za policijskega uslužbenca.

Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti.

Zaradi nesreče je bila cesta popolnoma zaprta za ves promet skoraj do polnoči.

V 36 urah štiri žrtve cest

Včeraj dopoldan se je zgodila nesreča na dolenjski avtocesti, kjer je voznik tovornega vozila do smrti zbil 49-letnega pešca, ki naj bi izstopil iz vozila.

Dan prej pa sta se na Celjskem zgodili dve prometni nesreči. Na cesti Radlje–Maribor je umrla 80-letna sopotnica, na cesti Arja vas –Velenje, pa je umrl 51-letni voznik.

Komentarjev 6
  • Pepe007 09:24 08.marec 2013.

    Ali si izklopim sarkazem detektor. Mislim, da ga moraš vklopiti, ko bereš prispevek od roscha. On tako ne misli, bo pa gotovo tako mislil gospod Žlender in nadebudni geniji na MNZ.

  • 2112 08:39 08.marec 2013.

    upam, da te ne bo kdo resno vzel, ker bo črni humor postal realnost..

  • stojči 08:21 08.marec 2013.

    Ti si butl!Gledaš statistiko, pa računaš, statistika je eno, realnost je drugo.Kaj bi se spremenilo, če bi povečali kazni? A bi tisti pešec, ki se je sprehajal po avtocesti ostal živ? Ne bi, OK, zdaj ga odštej iz ...prikaži več tvoje statistike, pa bo veliiiiiiiko manj mrtvih letos!In kako bi se ti počutil, če bi en tvoj žlahtnik zapeljal z mostu v vodo, tebi bi pa vse pobrali ?Res imaš bolano razmišljanje!!