Slovenija > Črna kronika
59 ogledov

Z zasegom vozila našli še droge

Halucinogene gobe PU Celje
Policisti pri najdbi odvzetega vozila našli prepovedano drogo.

Policisti iz Raven na Koroškem so bili 28. aprila 2015 obveščeni o tatvini vozila v Mežici. "Prišli so do podatka, da je vozilo odpeljal 29-letnik, doma iz območja Črne na Koroškem. Ko so dan po tatvini storilca izsledili, je poskušal pobegniti, pri tem pa odvrgel vrečko, v kateri je bilo okoli 70 gramov prepovedane droge – metaamfetamina," je povedala Milena Tribulin s PU Celje.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi in taradi tatvine vozila so policisti osumljenemu odvzeli prostost in na naslovu, kjer začasno biva, opravili hišno preiskavo.

Med hišno preiskavo, v kateri so sodelovali tudi policisti vodniki službenih psov s psmi, so našli  večjo količino prepovedanih drog ter pripomočke za pridelavo in prodajo le te. V stanovanju so odkrili prostor s posodami za umetno vzgojo halucinogenih gob ter nasad s sadikami konoplje.

Zasegli tudi teleskopsko palico

Zasegli so 77 halucinogenih gob, ki so se sušile na okenski polici, sveže halucinogene gobe, ki so bile v posodah za umetno vzgojo, zavoj v katerem  je bila večja količina že posušenih halucinogenih gob, osem sadik konoplje, več posušene konoplje ter tehtnico.

Poleg prepovedanih drog so policisti pri  hišni preiskavi našli in zasegli še teleskopsko palico in solzivec.

Osumljenega 29-letnika bodo policisti kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.