Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Z neprimerno majico razburili javnost

Urban Outfitters Reševalni pas/Twitter
Znamka Urban Outfitters je morala pred nekaj dnevi iz prodaje umakniti majico z napisom Depresija, saj je povzročila zgražanje javnosti.

Preteklo nedeljo se je na Twitterju sprožila debata o majicah znamke Urban Outfitters in o tem, kako so spet brcnili mimo. Majica s ponavljajočim se potiskom Depresija iz zadnje kolekcije se je na Twitterju pojavila ob majici z napisom Eat less (Jej manj, op. p.), ki je javnost razburjala leta 2010. "Kdaj bodo pri Urban Outfitters nehali iz duševne motnje delati modni trend?" se sprašuje eden od tviterašev.

Ker se je začelo čez dan na Twitterju in Facebooku nad majico zgražati vse več ljudi, so se pri znamki odločili, da jo umaknejo iz prodaje, ljudem pa so se tudi opravičili. "Slišimo vas in odločili smo se, da majico umaknemo. Za tiste, ki se sprašujete, od kod zamisel – majico je oblikovala majhna znamka z imenom Depresija. Hoteli smo podpreti majhno znamko in ne promovirati duševne bolezni."

A to ni prvi kiks z majicami pri tej znamki. Kot je bilo omenjeno, so pred leti razburjali z majico z napisom Eat less, pred nekaj časa pa so v prodajo poslali zeleno majico z napisom Kiss me, I'm drunk or Irish or whatever (Poljubi me, sem pijana, Irka ali karkoli, op. p.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.