Avto
24 ogledov

Z nižjo hitrostjo do policijske majice

Agresivni voznik Shutterstock
Policija z nagradno igro vabi voznike, naj spoštujejo omejitve hitrosti.

Policija je na svoji spletni strani objavila vabilo za sodelovanje v nagradni igri, s katero želijo izpostaviti, da je preudarnost na cesti pomembnejša od hitrosti. Ob tem opozarjajo, da na cestah vsako leto ugasne preveč življenj, eden od glavnih razlogov za to in hujše telesne poškodbe v prometnih nesrečah pa je neprilagojena hitrost.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na policiji, prevelika hitrost na cesti prinaša velika tveganja, vodi v izzivanje nevarnosti in povzroča premnoge prometne nesreče z resnimi posledicami, ki se v nekaterih primerih končajo celo z izgubo življenja. Zato voznike prosijo, naj hitrost prilagodijo veljavnim omejitvam, svojim vozniškim izkušnjam in znanju ter stanju na cesti.

Obenem voznike pozivajo, naj hitrost raje doživijo v športu. S tem, da je preudarnost pomembnejša od hitrosti, se strinja tudi eden od najuspešnejših slovenskih športnikov, ki zase pravi, da s hitrostjo zmaguje le v športu in nikoli na cesti, navajajo na policiji.

Na svoji spletni strani je policija objavila vabilo za sodelovanje v nagradni igri in zvočni posnetek slovenskega športnika, ki poziva k zmanjšanju hitrosti na cesti. Vsi, ki bodo uganili, kateremu športniku pripada glas na posnetku, lahko odgovor pošljejo na nagradnaigra@policija.si, 11. avgusta pa bodo izžrebali tri nagrajence. Prejeli bodo majico s podpisom lastnika glasu, njegovo podpisano fotografijo in nekaj promocijskega materiala policije, so še sporočili s policije.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:26 29.julij 2014.

    Kva se greste ! Zginte mert hitrosti na Štajersko cesto od rondoja Stožice do Črnuč , pol se pa ukvarjajte s kitajskim tekstilom . Jaz res ne vem , kdo v SLO je zadolžen , da se tu sedaj ko ...prikaži večo je zaprt Črnuški most vzpostavi hitrost ki je predpisana z novo postavitvijo !!!!!!!!