Šport > Nogomet
57 ogledov

V Malmöju brez zadetkov

Švedska - Slovenija, Kevin Kampl
1/11
Profimedias
Nekoliko spremenjena slovenska reprezentanca je v boju s Švedi iztržila remi brez zadetkov.

Tekmo proti Švedski je Slovenija začela v nekoliko drugačni zasedni. Jana Oblaka, ki je še v soboto branil v finalu lige prvakov za Atletico Madrid, je nadomestil Vid Belec, v obrambi pa je do svojega drugega reprezentančnega nastopa prišel Luka Krajnc. Temu sta v zadnji vrsti družbo delala še Aljaž Struna in Nejc Skubic, ki sta prišla do tretjega nastopa za izbrano vrsto, edini izkušenejši reprezentant pa je bil na levem boku Bojan Jokić. Ta je tudi nosil kapetanski trak.

V zvezni vrsti je od prve minute zaigral debitant Rok Kronaveter, poleg 29-letnika pa sta bila še mlajša Rene Krhin in Kevin Kampl. Na bokih sta imela ofenzivne naloge Josip Iličić in Roman Bezjak, v konico napada pa je selektor Srečko Katanec uvrstil povratnika po dolgotrajni poškodbi Roberta Berića. Na drugi strani pred domačimi gledalci v Malmöju ni zaigral Zlatan Ibrahimović, prvega zvezdnika Švedske so se v skandinavskem taboru odločili spočiti, saj ima nekaj težav z mečno mišico.

Slovenci so dobro krenili v dvoboj, že v drugi minuti je po podaji Iličića do strela z leve strani kazenskega prostora prišel Kronaveter, ki je meril v bližnji zgornji kot, a je vratar Andreas Isaksson žogo odbil v kot. Švedski čuvaj mreže se je moral izkazati tudi v 10. minuti, ko je z 18 metrov natančno streljal Bezjak, Isaksson pa je s skokom v desno le uspel odbiti žogo. Na drugi strani je Struna blokiral nevaren strel Johna Guidettija

V 22. minuti je moral prvič resneje posredovati tudi Belec, ki je zaustavil poizkus Jimmyja Durmaza. Švedi so v teh trenutkih vršili manjši pritisk. Po dobre pol ure igre so Slovenci zapretili iz kota, po podaljšani žogi je bil na drugi vratnici za las prekratek Berić. Nato pa je sledila najlepša priložnost v prvem polčasu. Kampl je podal do Berića, ta je z glavo našel Bezjaka, član Rijeke pa iz oči v oči ni uspel premagati Isakssona, ki je strel ubrali z nogo.

V 43. minuti je z roba kazenskega prostora streljal Isaac Kiese Thelin, vendar je z ugodnega položaja okroglo usnje poslal za kakšen meter preko prečke. Enako je na drugi strani iz prostega strela naredil Iličić.

V 48. minuti je imel član Fiorentine znova na voljo prosti strel, tokrat je žoga letela bližje golu, a še vedno preko vrat. Dve minuti kasneje je bil Kiese Thelin nekoliko prenizek ob predložku Guidettija z leve strani. V 56. minuti je sicer odlični izvajalec prostih strelov Sebastian Larsson meril premalo natančno, dve minuti kasneje pa je bil precej bolj nevaren strel v dolgi kot Guidettija, ki pa je prav tako poletel čez prečko.

Vid Belec | Avtor: Profimedias Profimedias
V 64. minuti pa bi moral napadalec Celte Viga Švede preprosto popeljati v vodstvo. Po odličnem predložku je skočil na petih metrih, vendar žogo za las poslal mimo desne vratnice Vidčevega gola. Naslednjih 20 minut ni ponudilo veliko, v 83. minuti pa je bil Belec pripravljen ob slabem posredovanju Kranjca, ki je slabo zadel žogo in skoraj premagal lastnega vratarja. Le dve minuti kasneje je odlični Jokić v zadnjem trenutku blokiral nevaren strel, v naslednjem švedskem napadu pa je znova odlično posredoval Belec. S strelom z razdalje ga je 'raztegnil' Marcus Rohden. To je bila zadnja priložnost na tekmi, Švedski v njeni 1000. mednarodni tekmi ni uspelo zmagati.

"Mislim, da je neodločen izid zelo dober za nas. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, škoda, da nismo zadeli. Zadovoljen sem, kako se fantje trudijo na treningih, to smo prenesli na tekmo. Žoga nam je tekla, priigrali smo si nekaj priložnosti. Zadovoljivo. Škoda pa, da nismo zabili. Vemo pa, da ustvarjamo novo ekipo, da potrebujemo čas, zato je vsak pozitiven izid dobrodošel, posebej ob dobri igri. Dobil sem določene odgovore, dobili smo tudi samozavest. Zadnja linija je odigrala dobro, tako kot cela ekipa," je po tekmi dejal Katanec.

Erik Hamren, selektor Švedske, pa je menil: "V prvem polčasu smo igrali slabše v obrambi, manjkala nam je agresivnost, prav tako pa smo imeli težave v napadu, ko nismo znali prebiti tekmečeve obrambe. V drugem polčasu je bilo malce bolje, imeli smo nekaj priložnosti, toda poznalo se je pač, da ni igral Zlatan Ibrahimović."

   

Prijateljska tekma:

Švedska : Slovenija 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.