Šport > Nogomet
30 ogledov

Z oporoko rešil svoj najljubši klub

Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Jan Krstovski
Angleški navijač je svojemu najljubšemu nogometnemu klubu zapustil več kot 400.000 evrov in mu s tem omogočil nadaljnji obstoj.

Colin Rowell je bil več kot 70 let goreč navijač nogometnega kluba Bishop Auckland, kateremu je v oporoki zapustil 420.000 evrov.

Rowell, ki je januarja preminil v 80. letu starosti, ni imel bližnjih sorodnikov, zato je večino bogastva namenil svoji največji strasti - nogometu. V čast njegovi velikodušni potezi bodo po njem poimenovali del stadiona Heritage Park in v skladu z njegovimi željami po igrišču posuli njegov pepel.

Predsednik kluba Richard Tremewan je gesto označil za ''neprecedenčno'' in dodal: ''Čeprav smo v preteklosti že prejeli zapuščino, kaj takšnega še nismo doživeli.''

''Colin se ni nikoli poročil in ni imel otrok, zato je bilo zanj logično, da denar zapusti nogometnemu klubu, ki mu je dal toliko užitkov. Potem ko je umrl, smo našli poln predal časopisnih izrezkov o Bishop Auckland FC. Očitno jih je spremljal vse do konca,'' je povedal odvetnik Darren Brown.

Doživljenjski navijač v pravem pomenu besede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.