Slovenija
118 ogledov

Z reklamacijo na banko

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Zaradi tehničnih težav banke ne brišejo rezervacij pri točenju goriva.

Gorivo. “Na Hoferjevem bencinskem servisu sem natočil gorivo za 50 evrov, trgali so jih 80,” se je pritožil bralec. “Tankal sem za 70 evrov, trgalo mi jih je sto. Ker imam limit na kartici 120 evrov, sem tisti dan ostal skoraj brez denarja,” je ena od pritožb, ki smo jih zasledili na forumih.

Podobnih pritožb je veliko, nekateri so dobili povrnjen denar v dveh dneh, nekateri so bili že šesti dan brez plačila. Ogorčeni so bili, da na servisu ni opozorila, da s kartice tržejo višji znesek.

Rezervirajo znesek

Pri točenju goriva na Hoferjevih servisih bo ne glede na vsoto računa na kartici res rezerviran določen znesek, so nam pojasnili v podjetju B+S Card Service iz Frankfurta, ki skrbi za transakcije med bankami in bencinskimi servisi. Takšno plačevanje je po njihovih besedah v uporabi tudi na drugih področjih, kot je plačevanje hotela ali izposoja avtomobila. “Tu ne gre za knjiženje zneska, temveč le za rezervacijo, ki je pozneje izbrisana,” pravijo. Rezervacija pa jim služi kot zavarovanje.

Na B+S vedo, da lahko rezervacija višjega zneska povzroči nevšečnosti, a ima točenje goriva s tovrstnim plačilom prednosti, kot so 24-urna dostopnost vse dni v tednu.

Tržni inšpektorat obveščen

“Odvisno od izdajatelja in procesov v ozadju je lahko obdobje do dejanske knjižbe in izbrisa rezervacije različno dolgo,” pravijo. Lahko traja tudi več delovnih dni, v določenih primerih pa izbris rezervacije ni mogoč zaradi tehničnih težav v sami banki. Tržni inšpektorat je bil obveščen o težavah in je že opozoril banke, naj to čim prej uredijo, pojasnjujejo v podjetju. Za zdaj so po njihovih besedah uredili plačevanje z viso in mastercardom, za maestro pa še ne.

“Če se pojavijo težave z izbrisom rezervacije, naj se stranke obrnejo na svojo banko,” svetujejo. Če ne gre drugače, je po njihovih besedah treba ročno odblokirati rezervacijo. Stornacije namreč upravljalci črpalke ne morejo narediti, saj gre za tehnične težave banke, pri kateri ima stranka svojo plačilno kartico.

Komentarjev 2
  • softundsicher 16:19 12.oktober 2012.

    Pred dnevi so ljudi zdravili "s tableti". Bo treba zamenjat časopis.

  • Pikapoka86 15:37 12.oktober 2012.

    "...s kartice tržejo višji znesek." Tole bi bilo pa lepo malo popravit.