Slovenija
11 ogledov

Z več bolniki, kot jih plačajo

UKC Ljubljana slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje,
UKC Ljubljana. Primanjkljaj prvega polletja skoraj šest milijonov evrov.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je v prvi polovici letošnjega leta pridelal nekoliko manj kot šest milijonov evrov minusa. “Obravnavali smo 4.600 bolnikov več, kot nam je zdravstvena zavarovalnica pripravljena plačati. Lahko bi jih zadržali pred vrati ali usmerili v tujino, vendar to ni rešitev,” pravi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana Simon Vrhunec. Če bi zavarovalnica plačala za teh 4.600 bolnikov, bi bili prihodki uravnoteženi, dodaja.

Bolniki od drugod

Kot pravijo v UKC Ljubljana, jim je uspelo znižati stroške dela, vendar ne v okviru načrtovanega. “Res je, da imamo več zaposlenih, pri tem pa se ne upoštevajo dolgotrajne bolniške odsotnosti in porodniški dopusti,” razlaga Vrhunec.

 

V UKC Ljubljana jim prav tako ni uspelo zmanjšati obsega nadurnega dela, kot so načrtovali. “Imamo obveznosti do bolnikov, ki nas potrebujejo,” pravi Vrhunec in poudarja, da je UKC Ljubljana sprejel tudi vse “preusmerjene bolnike, ki jih drugim zdravstvenim zavodom ne uspe obravnavati, bodisi iz finančnih bodisi strokovnih razlogov." Največje izgube so na pediatrični kliniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.