Zdravje > Prehrana
43 ogledov

Z vegetarijanskimi zrezki in klobasami zavajajo potrošnike

Vegetarijanski zrezek Profimedias
Na menijih nemških restavracij ne bo več vegetarijanskih zrezkov ali klobas

Nemški minister za kmetijstvo Christian Schmidt namerava prepovedati vsa imena za vegetarijanske jedi, ki se nanašajo na mesne izdelke. Tako v prihodnje v nemških restavracijah ne bo mogoče več najti jedi, kot so vegetarijanski zrezek in klobasa ali kebab iz tofuja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Schmidt je za nemški tabloid Bild še dejal, da izrazi, ki spominjajo na mesne jedi, zavajajo potrošnike in da se bo zavzel, da takšni nazivi izginejo iz nemških restavracij in trgovin.
 

To ni prvič, da se je Schmidt spustil v boj proti vegetarijanskim izdelkom. Že pred kratkim je dejal, da mora biti to, kar piše na deklaraciji, tudi v proizvodu. Pri tem ga podpirajo tudi drugi člani nemške krščansko-konservativne unije (CDU).

Za Nemce sicer velja stereotip, da imajo radi meso. A v Nemčiji živi tudi največ vegetarijancev v Evropi, kar se kaže tudi v številu vegetarijanskih restavracij, ki so postale pravi trend.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.