Šport
12 ogledov

Z velike na malo skakalnico

peter prevc EPA
Tekmovalna žirija tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih v finskem Kuopiu je današnjo tekmo iz velike skakalnice prestavila na malo.

Kvalifikacije se bodo začele ob 16.30, tekma uro kasneje, vendar je napoved slaba: napovedan je namreč močan veter. Veter sicer kroji tekmo svetovnega pokala že od ponedeljka, ko bi morale biti po programu kvalifikacije. Te so nato prestavili na danes dopoldan, a so jih zavoljo premočnega vetra spet preložili na popoldan.

Skakalci so zjutraj opravili trening, dopoldan so začeli s kvalifikacijami, vendar so jih po devetih tekmovalcih prekinili zaradi premočnega vetra.

V kvalifikacijah bo nastopilo šest Slovencev: Jaka Hvala, Cene Prevc, Nejc Dežman, Matjaž Pungertar, Jurij Tepeš in Jernej Damjan, medtem ko ima Peter Prevc, sicer vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, nastop na tekmi že zagotovljen. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.