Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Z zadnjim delom je trčil v drevo

Strmoglavljenje letala Gasilska enota Slovenj Gradec
Tuja krivda za sredino letalsko nesrečo je najverjetneje izključena.

Celjski policisti so na podlagi zbiranja obvestil in ogleda kraja dogodka ugotovili, da je 63-letni pilot, doma z območja Slovenj Gradca, okoli 7. ure zjutraj z lastnim jadralnim letalom s pomožnim motorjem poletel z letališča v Slovenj Gradcu. Let je bil najavljen.

Ko je priletel v bližino naselja Graška Gora, je opravil več spiralnih krogov, nakar je jadralno letalo iz neznanega razloga sunkovito obrnilo proti gostemu gozdu na Graški Gori. Letalo je z zadnjim delom in krili trčilo ob debla  dreves in nato strmoglavilo na tla ob gozdni poti. Pilot je na kraju nesreče poškodbam podlegel. 

Kot so še povedali policisti, je bil 63-letnik nadvse izkušen pilot in je imel za sabo veliko ur letenja. Jadralno letalo  je bilo v nesreči celoti uničeno. Prvi podatki preiskovalcev kažejo, da je tuja krivda za nastanek nesreče najverjetneje izključena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.