Šport
14 ogledov

Z zmago še živi upanje na Evropo

odbojka ACH Volley Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi četrtega kroga lige prvakov v Tivoliju s 3:1 (-18, 18, 17, 23) premagali Budvansko Rivijero in se ji oddolžili za poraz v Budvi.

Slovenski prvaki so v četrtem kolu Lige prvakov zabeležili prvo zmago. Tudi tokrat v igri niso blesteli, a so naredili manj napak od tekmecev, kar je bilo dovolj za prve tri točke, ki jim omogočajo upanje, da bodo sezono nadaljevali v enih od dveh evropskih tekmovanj.

Prvi niz ni dajal posebnega upanja, da bi se tekma lahko razpletla drugače kot v Budvi, kjer so Črnogorci zmagali s 3:1. Gosti so bili veliko bolj prepričljivi tako pri servisih, v katerih se je izkazal predvsem Kubanec Yoslander Cala, kot pri sprejemu, po izenačenem začetku so gosti pred drugim tehničnim odmorom napravili serijo točk, ki jim je zadostovala za vodstvo z 1:0.

V drugem nizu slovenski prvaki niso posebej izboljšali igre, toda na srečo tudi tekmeci niso bili razpoloženi. Ljubljančani so bili ves čas v prednosti, izid 16:11 je že dal slutiti, da bo prišlo do izenačenja, do njega so nato domači prišli brez težav.

Ob Kameruncu Samu Delegombaiju je tokrat na blokerskem mestu zaigral Mario Koncilja, Dolenjec pa je priložnost več kot izkoristil. V tretjem nizu je bil najzaslužnejši, da so ga Ljubljančani gladko dobili, potem ko so že na začetku prišli v zanesljivo vodstvo, ki so ga do konca le še povečali.

Gledalci posebej atraktivne igre niso videli niti v četrtem nizu, a obramba slovenskih prvakov je delovala dovolj trdno, da je na koncu prišla do zmage. Na začetku je sicer zaostala z 0:3, a hitro prevzela pobudo, ob drugem tehničnem odmoru je že vodila s 16:12. Poškodba Jana Klobučarja je domačim nekoliko pokvarila ritem, Budva je izenačila na 19:19, toda v končnici so gostitelji vendarle zaigrali dovolj zbrano, da so izkoristili drugo zaključno točko in se veselili prve letošnje zmage v najmočnejšem klubskem tekmovanju.

"Sprejema še nismo 'nacentrirali', da bi nas lahko naš novi podajalec začel uigravati, tudi v bloku še nismo tako uspešni. A predvsem Klobučar je pokazal, zakaj nam je manjkal v dosedanjem delu sezone. Pred domačimi navijači so te točke še več vredne, še posebej, ker smo izboljšali igro. Zdi se mi, da sta obe ekipi točke osvajali v nizu. A ko zmaguješ, ne delaš prevelikih analiz, zdaj je čas za počitek, čakata pa nas še dve tekmi čez en mesec," je po prvi zmagi v tej sezoni Lige prvakov menil Andrej Flajs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.