Slovenija
26 ogledov

Za 2.620 evrov prekrškov

Zaseženo vozilo PU Maribor
22-letni voznik iz okolice Ptuja je storil več prometnih prekrškov, poleg tega je imel v vozilu doma izdelano hladno orožje.

Včeraj popoldne sta policista postaje Gorišnica v Stojncih ustavila voznika iz Vidma pri Ptuju, ki ni uporabljal varnostnega pasu. Policista sta naprej ugotovila, da voznik nima vozniškega dovoljenja, odklonil pa je tudi strokovni pregled, odrejen zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, psihoaktivnih zdravil ali drugi snovi.

Ob vsem tem je vozil neregistriran avto, ki ni imel opravljenega niti tehničnega pregleda, vozilo ni bilo obvezno zavarovano, označeno je bilo z registrskima tablicama, ki pripadata drugemu vozilu, poleg tega so bile na kolesih nameščene obrabljene in neustrezne pnevmatike.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in odklona strokovnega pregleda so policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju, za ostale naštete prekrške pa so mu s plačilnim nalogom izrekli globo v višini 2.620 evrov.

S tem se serija prekrškov tega kršitelja še ni zaključila. Policista sta v njegovem vozilu namreč našla doma izdelano hladno orožje, ki ga Zakon o orožju določa kot prepovedanega in sta mu ga zato zasegla. Za ta prekršek po Zakonu o orožju mu bo izdana odločba o prekršku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.