Magazin > VIP
138 ogledov

Za Ano se zanimajo v tujini

Ana Soklič Miro Majcen
Ana Soklič pravi, da čas v katerem živimo potrebuje obstranske zgodbe, sama pa prisega na delo in kakovost.

S čim se trenutno ukvarjate, napovedujete tudi novi album, za kakšno zvrst ste se odločili?
Trenutno pripravljam video za svojo novo pesem z naslovom Hello! Malce sem odvisna od vremena, saj želimo nekaj kadrov posneti tudi v naravi, zato je prišlo do manjšega zamika. Pesem je predhodnica albuma, ki je tudi že pripravljen. Izšel bo, ko bo situacija zrela in bom imela dovolj časa za promocijo. Material, ki sem ga pripravljala za svoj album, je v celoti v angleškem jeziku, v tujini imam namreč nekaj razgovorov glede prodaje na predvsem angleško govorečem trgu, zato o jeziku pač ni bilo dileme. Ni skrivnost, da je izdajanje albumov v slovenskem prostoru namenjena predvsem promoviranju izvajalca, saj prodaje praktično ni več.

To pa ni edini album, ki ga pripravljate, kajne?
Z Jernejem Brencetom, profesorjem violine na Ljubljanski akademiji za glasbo, pripravljava album v slovenskem jeziku, a bo ta izšel malo kasneje, trenutno sva nekje na polovici. Na njem bodo teksti uveljavljenih slovenskih pesnikov in pisateljev ... Mila Kačič, Neža Mavrer, Maruša Krese, Ela Peroci, Jani Kovačič itd. Vse skupaj le ob spremljavi klavirja, ki ga igra Igor Vicentič, tudi profesor na glasbeni akademiji, album pa bo bolj šansonsko obarvan.

Kako je X Factor vplival na vašo glasbeno kariero in kako ste spopadate s prepoznavnostjo?
Dejstvo je, da me je slišalo več ljudi. Oddaja je bila presenetljivo gledana, jaz pa sem imela to srečo, da sem v njej pokazala tudi nekaj, kar se v podobnih oddajah sicer ne pričakuje. Predvsem kar nekaj "nekomercialnih" songov, ki jih večina mlajših poslušalcev ne posluša prav pogosto. Na svojo stran sem dobila malce bolj zahtevno publiko, ki ji novodoben pristop ni pomemben oz. dovolj zanimiv. Tega sem vesela, kajti glasbo imam zelo rada, želim si tako publiko, ki glasbo predvsem posluša in ne le gleda. S svojo ekipo, v kateri sta še Bojan Simončič in Gašper Kačar, smo imeli nekaj res čudovitih nastopov. Sama pa občasno nastopam tudi z drugimi izvajalci, recimo s skupino Šok, s skupino Vox Asana, nekaj nastopov sem imela s plesnim orkestrom RTV SLO, na Bledu sem nastopila z Otom Pestnerjem itd. Glede na nastope in vabila na koncerte, lahko rečem, da imam veliko nastopov, verjetno več, kot so mi napovedovali mentorji!

"Pozitivnost ni le osladen nasmeh"

Katera je najbolj neumna stvar, ki ste jo prebrali o sebi?
Verjetno to, da sem "negativna" (smeh). Človek, kot sem jaz, ki dela veliko več, kot sredina v kateri živi, pač ne more biti negativen. Žal, se prenekaterim med nami zdi povsem dovolj, da svojo "pozitivnost" kažeš z osladnim nasmehom in kupom besed, ki leporečijo, tudi takrat, ko vse ni v najlepšem redu. Nimam namena komentirat drugih mnenj. Čas, ki ga živimo, očitno potrebuje "zgodbe", ki pritegnejo pozornost publike oz. bralcev. Tisti, ki me poznajo od prej, vsi tisti, ki si mnenje o meni ustvarijo na podlagi lastnih izkušenj, nimajo nobenih predsodkov in ne potrebujejo trač novic, da o meni kaj izvedo. V slovenski inačici X Factorja sem nastopila v dobri veri, da se išče dobre in morda prezrte vokaliste, a sem spoznala, da je za tovrstno publiko veliko bolj pomembna "atraktivnost in obstranski dogodki", kajti le tako so producenti te oddaje dosegli večjo gledanost.

Kako pa kaj ljubezen?
Vse lepo! A o tem ne bi razpredala, kajti to je moje privatno življenje in le tega želim zadržati zase. Če sem sprejemljiva kot performer, super, če pa koga zanima moje privatno življenje, pač nisem pravi naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.