Magazin > VIP
68 ogledov

Za Arthurja Cava usodna zaklenjena ograja?

nick cave Profimedias
Reševalci čakali 20 minut. Bi Arthurja Cava lahko rešili, če ograja ne bi bila zaklenjena?

Arthur Cave | Avtor: Profimedias Profimedias
Družino glasbenika Nicka Cava je pretekli teden doletela tragedija. Pevčev 15-letni sin Arthur je padel s pečine in pozneje umrl v bolnišnici.

Na dan prihajajo nove podrobnosti nesreče. Reševalno vozilo bi lahko do mladeniča prišlo prej, če ograja, ki je zapirala pot na plažo, ne bi bila zaklenjena. Na ključ so čakali 20 minut. Eden od reševalcev je odšel do bližnjega hotela, kjer pa ključa niso imeli. "K nam so že večkrat prišli reševalci, ker so mislili, da imamo ključ. O tem sem že večkrat obvestil pristojne in jih zaprosil za ključ. /.../ Vprašal sem jih, kaj se mora zgoditi, da se bo stvar premaknila. Ali mora nekdo umreti?“ je medijem povedal zaposleni v hotelu.

Policija je sporočila, da je reševalno vozilo na kraj dogodka res prišlo z zamudo, kljub temu pa so Arthurju pomagali zelo hitro, saj sta na kraj tragedije takoj pohitela reševalca na kolesih. "Dva izkušena reševalca sta v roku nekaj minut prišla do Arthurja in mu poskušala pomagati,“ je dejal predstavnik reševalne službe.

Arthurja so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Komentarjev 4
  • manch 15:45 20.julij 2015.

    OK, reševalci niso mogli do plaže, kjer je ležalo truplo. Ampak tudi pečine so zavarovane z ograjo, kaj je fant delal na robu?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:42 20.julij 2015.

    Vprašanje kakšna je bila ograja ampak možno da bi se lahko tud reševalca poškodovala če bi bila mal močnejša.... Sam je pa žalostno da oblasti ne naredijo nič dokler ne pride do tragedije. In to skoraj vedno in skoraj ...prikaži več povsod po svetu.... Res grd odnos države do ljudi.

  • Avatar care
    care 14:32 20.julij 2015.

    Ta zlata mladina oziroma otroci slavni so zgubili kompas.Pri petnajstih že živijo samostojno življenje ker slavni starši nimajo časa da bi se ukvarjali z njimi,tako da otroci posežejo po drogah in pri osemnajstih več ne najdejo sisel življenja.