Magazin > Bizarno
34 ogledov

Za bizarna kazniva dejanja kriva droga

nagec Profimedias
Na Floridi so zabeležili več bizarnih kaznivih dejanj. Sedaj so ugotovili, kaj je bilo vsem kršiteljem zakona skupnega.

En moški je gol tekel po ulici in poskušal posiliti drevo, nato pa policiji razložil, da je bog Thor. Neki drugi pa je brez oblačil hodil po prometni cesti, prepričan, da ga zasleduje trop nemških ovčarjev. Policija v Fort Lauderdalu pa je zabeležila dva vloma v policijsko postajo. Oba nepridiprava, eden se je nasadil na ograjo, sta možem v modrem pozneje razložila, da sta se na postajo zatekla, ker naj bi ju zasledovali.

V vseh primerih so malopridneži pred svojim "živčnim zlomom" vzeli sintetično drogo flakko, ki jo je mogoče v ZDA dobiti že za manj kot 5 dolarjev. Tamkajšnja policija pravi, da jim droga, ki se je na trgu pojavila 2013, povzroča vse več preglavic. 

Flakka, ki v španščini pomeni lepa suha ženska, je sestavljena iz kemične sestavine alpha-PVP. Ameriški urad za droge je flakko uvrstil na seznam drog, pri katerih obstaja največja verjetnost za zlorabo. Ta droga je v ZDA prišla iz tujine. Med drugim jo izdelujejo na Kitajskem in v Pakistanu.
"Odvisniki ji pravijo norost 'za 5 dolarjev'. Ker je poceni, jo kljub temu kupujejo. Zaradi nje so bolj skoncentrirani, počutijo se močnejše in bolj občutljive na dotike. Nato pa nastopi paranoja ...,“ je povedal Don Maines, svetovalec za zdravljenje od odvisnosti.

Droga zelo hitro spremeni ljudi. Že po treh dneh jemanja nastopijo velike vedenjske težave, ki so nepredvidljive, saj proizvajalci drogo ves čas spreminjajo. Dodajajo ji druge droge, kot sta heroin in kokain. "Flakka spremeni kemijo v možganih. Nad svojimi mislimi in dejanji nimajo več nadzora. Kot kaže, vsi mislijo, da jih nekdo zasleduje oziroma lovi. Ta droga je zelo nevarna,“ je še dodal Maines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.