Slovenija
21 ogledov

"Slovenija ne bo potrebovala pomoči"

Alenka Bratušek Anže Petkovšek
Bratuškova: Primerjava s Ciprom ni ne potrebna ne primerljiva.

Premierka Alenka Bratušek je med odgovarjanjem na poslanska vprašanja v državnem zboru poudarila prepričanje, da Slovenija zaradi finančnega položaja pomoči iz tujine ne bo potrebovala. "Nikakršna panika ni potrebna," je dejala ob vseh primerjavah s situacijo na Cipru, ki se vrstijo v zadnjih dneh.

Bratuškova je povedala, da bo vlada nadaljevala dobre ukrepe prejšnje vlade – sanacijo bančnega sektorja, upravljanje državnega premoženja na enem mestu in konsolidacijo javnih financ – ter okrepila ukrepe, ki so bili deležni premalo pozornosti, predvsem zagon gospodarstva in delovnih mest.

Čufer dela noč in dan

Poslanec Mihael Prevc (SLS) je premierko vprašal, kako bo nadaljevala politiko konsolidacije, kakšen je vladni cilj glede primanjkljaja v naslednjih dveh letih in kako namerava izvesti sanacijo bančnega sistema.

Bratuškova je dejala, da je sanacija bančnega sistema njihova prva prioriteta. Minister za finance se s tem ukvarja "noč in dan" in ima srečo, da zelo dobro pozna probleme bančnega sistema, pravi premierka.

"Nadaljevali bomo sanacijo in stabilizacijo bančnega sistema, skladno s sprejetim zakonom, ki bo, če se bo to pokazalo, korigiran skladno s priporočili stroke in tistim, kar se bo v praksi pokazalo kot potrebno," je dejala.

V odgovoru Mateju Toninu (NSi) je zagotovila, da je konsolidacija javnih financ njihova prednostna naloga. O tem, kakšno je njihovo stanje, bo treba še počakati. Kot je pojasnila, se s stanjem še ni v celoti seznanila, je pa dodala: "Stanje v javnih financah, ki nam ga je zapustil prejšnji finančni minister Janez Šušteršič, ni najboljše." Med predvidenimi nujnimi spremembami je po njenem mnenju ta, da Banka Slovenije, ki ima pomembno vlogo v tem sistemu, dobi večjo težo.

Komentarjev 17
  • Žvižgač 21:20 27.marec 2013.

    Kot pri večini lepih žensk so lepe samo dokler molčiji, ko pa odprejo usta.... pa pride Bratuškova ven z vsemi svojimi in tujimi frstracijami, ki so ji položene v naročje. Vseeno sem pričakoval več od nje, nisem si mislil, da ...prikaži več je tako prazna, da njena vsebina temelji na Pahorjanskih globokih mislih brez vsakršnih uporabnih vrednosti. Če bo nadaljevala dobro zastavljene projekte bivše vlade, ker o drugem ni bilo nič slišati, le na nov način, bi mar pustili Janšo da konča začeto. A ker gre za isto korito, treba je le svinje zamenjati z bolj žlahtnimi, se je vse zavrtelo na novo.Velike misli, obtožbe na račun minule vlade in užaljenost ob očitkih o nedorečenosti in nedomišljenosti idej o rešitvi problemov ne bodo dovolj za boljše čase.Ko sem jo danes poslušal, mi je bilo jasno zakaj ni nihče želel sprejeti vloge finančnega ministra. Zato, ker se nima s kom o teh rečeh pogovarjati, da bi zadeva prijela in delovala.So potrebne prevelike žrtve, pretesni zapori, kak Zo

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:25 27.marec 2013.

    Bravo Alenka,ponosni smo nate.Smo dočakali da nizek IQ reši Slovenijo.

  • Darko 15:22 27.marec 2013.

    Če že Slovenija ne bo rabila pomoči, jo pa plagiatorka pravgotovo potrbuje. Zakaj?magistersko delo je sporno in jo branijo kot da je edina, ki ne sme odstopiti.Mogoče bo celo morala odstopiti, ker je Šoltes umaknil kandidaturo za ...prikaži več predsednika računskega sodišča.Sledi menjava