Slovenija > Črna kronika
128 ogledov

Časar na sodišču zakuhal

robert časar Boštjan Tacol
Romunski posli. Nekdanjemu prvemu možu Luke grozijo še štiri leta zapora.

Robertu Časarju, nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper, je včeraj po tem, ko je slišal predlog tožilke Barbare Milič Rožman, očitno dvignilo pritisk, saj je v sodni dvorani začel glasno dihati in si pihati pod majico, po odhodu s sodišča pa je predlog komentiral kot smešen in čuden, saj po njegovem mnenju škode pri luških investicijah v Romunijo ni bilo.

Poplača naj škodo

Tožilka zanj in za nekdanjega delavskega direktorja Borisa Marzija predlaga štiri leta zapora, Luka Koper pa poleg tega od njiju zahteva milijon evrov in pol, za kolikor naj bi oškodovala podjetje v romunskih poslih. Posebne tožbe ne bi vložila, saj naj bi ta kazenski postopek dokazal oškodovanje in tudi kdaj se je to zgodilo.

"Nadzorni svet ni bil seznanjen in ni odločal o zadevi, uprava pa ga očitno tudi ni nameravala obveščati o svojih odločitvah glede dokapitalizacije romunskih družb, čeprav bi morala o tem predhodno dobiti soglasje nadzornikov. Prva naloga uprave je spoštovati načelo vestnosti in poštenosti, Časarjeva uprava pa je ravnala nasprotno, tako da je družbo celo spravila v nezavidljiv likvidnostni položaj in ni skrbela za stabilnost Luke," med drugim meni tožilka.

Zagovornika obtoženih sta prepričana, da tožilstvu ni uspelo dokazati krivde, zato se zavzemata za oprostilno sodbo. Odločitev sodišča bo razglašena danes dopoldne. Drugima dvema članoma Časarjeve uprave se bo zaradi bolezni sodilo posebej.

Komentarjev 3
  • Danijel Ražman 19:03 03.oktober 2013.

    Počakaj ga na ulici in ga poli z vodo iz sardel-30 dni zaporedoma ,to ni zakonsko prepovedano je pa ne moralno.Debeli ve kaj ga čaka.

  • Žurnalček 18:19 03.oktober 2013.

    A misli Luka izterjati škodo od te barabe al ne . Če jo ne misli ona , jo bomo pa sami delničarji z trkanjem na vrata njegove bajte, če bo to nekomu bolj všeč !

  • Danijel Ražman 18:14 03.oktober 2013.

    NAJ MI DA POLOVICO KAR SI JE PROTIPRAVNO OKORISTIL PA GREM JAZ NAMESTO NJEGA 4 LETA V ZAPOR. DOB ODELEK đAJIČ OLEG