Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Za čevlje kar tisoč let garancije

Čevlji, za katere ponujajo tisoč let garancije.
1/4
Borgezie
Britanski oblikovalec je naredil čevlje, za katere pravi, da so večni. In to čisto zares. Ob nakupu zanje ponujajo celo tisoč let garancije.

Skrivnost neuničljivosti in razlog za kar tisočletno garancijo naj bi se skrivala v trpežnem nerjavečem jeklu in masivnem srebru, iz katerih so čevlji narejeni, poudarja britanski oblikovalec Chris Shellis in dodaja, da "so čevlji dobra naložba – ženske jih bodo lahko tudi podedovale. Čevlji se nikakor ne morejo obrabiti ali uničiti."

In če ste mislili, da je korak v takšnih čevljih neudoben, se motite, saj je oblikovalec v prvi vrsti mislil tudi na udobnost. Zanjo poskrbijo mehki vložki na petah in blazinicah stopal, ki so edina obrabljiva in zamenljiva stvar na čevljih.

Oblikovalec je za pravi dizajn porabil kar dve leti, k sodelovanju je povabil tudi modele, ki so čevlje nosili 10 ur na dan. "Oblikovanje čevljev je bil težak proces, saj je bilo treba misliti tako na ortopedske lastnosti kot na modni videz," razlaga.

Pa cena? Modne navdušenke, ki bi čevlje rade zapustile ženskam prihodnjih rodov, bodo za par odštele malo manj kot 1.200 evrov, izbirajo pa lahko med takšnimi z rdečimi ali črnimi detajli.

Komentarjev 1
  • mph 12:17 06.maj 2014.

    Predvidevam, da ženske nimajo po 20 parov čevljev, ker bi jih res rabile, ampak zaradi mode. Tukaj se torej predvideva, da bo moda 1000 let enaka. :-)