Slovenija
35 ogledov

Čez praznike boste potrebovali dežnike

žale Saša Despot
Po krajši otoplitvi se bo sredi tedna shladilo. Od četrtka dalje bo suho in nekoliko hladnejše vreme, za prvi november pa kaže na dež.

Vremenoslovci za danes na severovzhodu Slovenije napovedujejo večinoma sončno, drugod pa bolj oblačno vreme. "V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo," pišejo na Agenciji za okolje. "Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20 stopinj Celzija."

Jutri bo vreme podobno kot dane, še bo pihal jugozahodnik. "Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju in na Goriškem okoli 17, najvišje dnevne pa od 15 do 20, v vzhodnih krajih do okoli 22 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arso. 

V noči na sredo in v sredo bo deževalo, vmes lahko tudi zagrmi. "Dež bo v sredo popoldne postopno ponehal," napovedujejo. "Hladneje bo, zapihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja."

Od četrtka suho in hladneje

Po prehodu hladne fronte v sredo, se bo nad našimi kraji okrepilo območje visokega zračnega tlaka. "K nam bo spet dotekal nekoliko hladnejši zrak," pravijo pri Arso. "V začetku novembra se bo nad Alpami zadrževalo ciklonsko območje."

Od četrtka dalje bo suho in nekoliko hladnejše vreme. "V četrtek bo na Primorskem še pihala burja," pišejo pri Arsu. "Proti koncu tedna se bo po nižinah znova začela pojavljati megla."
Za 1. november pa zaenkrat kaže na bolj deževno vreme.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.