Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

"Za dobre ideje ni recesije"

Neisha
1/8
Igor Štefančič
Neisha predstavila nov album v Benetkah.

“Najboljše stvari so tiste, ki jih ne moreš kupiti. In ko ljudje prepevajo s tabo tvoje skoraj že ponarodele komade, je to največja titula, kar jih lahko dobiš. Želim si, da bodo ljudje začutili zgodbe z nove plošče, ki so kar čakale, da pridejo na plan,” je ob izidu albuma Za vesoljke in kavboje povedala glasbenica Neisha.

Koncert na ladji

Promocijo je organizirala kar na križarki Costa Magica v Benetkah. “Ladjo sem izbrala tudi zato, ker bomo v času prvomajskih počitnic organizirali Cruises rock&Neisha, poleg tega pa sem si zaželela nekaj ekskluzivnega, drugačnega.” Družbo izbranih povabljenih je gostiteljica glasbeno razvajala že na avtobusu, vrhunec pa je sledil s koncertom v živo na ladji, kjer smo že skoraj vsi znali na pamet prvi singel s plošče Muza tvoj'ga bluza.

Sprehod skozi paleto čustev

Pri ustvarjanju plošče se s producentom Dejanom Radičevićem nista ozirala na nikogar. “Na albumu sva se sprehodila skozi paleto čustev, od energičnih pop skladb do izpovednih balad, se za pol leta zaprla v studio in tu je rezultat, na katerega sem zelo ponosna,” je povedala Neisha. Pod tekste so se podpisali tudi Vlado Kreslin, Tilen Majerič in Rok Vilčnik, sicer pa je večino skladb posnela kar s svojim bandom.

Od nakita do likerja

Poleg glasbenega izdelka pa je tokrat Neisha ustvarila nekaj več in sicer sta z oblikovalko Urško Habjan naredili linijo unikatnega nakita, poiskusili pa smo tudi vrtnični liker Flora by Neisha, iz vrnic, ki cvetijo le petnajst dni na leto. "Želela sem ponuditi nekaj več, pa da to niso ravno kape ali majice in tako sem združila istomisleče ljudi in tako je nastalo nekaj edinstvenega. Rdeča nit celostne podobe je namreč steam punk, kjer je Incognito design poskrbel za odbit videz, nakit z urnimi mehanizmi pa ta videz odlično dopolnjuje," je sklenila glasbenica, ki se oktobra že odpravlja na turnejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.