Svet
17 ogledov

Za dvojni umor kriva grozljivka

noč čarovnic Žurnal24 main
Najstnik, ki je ubil svojo mamo in sestro, pravi, da je njegovo dejanje zakrivila grozljivka Noč čarovnic, posneta leta 2007.

Njegovo pričanje je v četrtek objavil sodnik iz Teksasa, Graham Quisenberry.

Jake Evans je oktobra 2012 ubil svojo 48-letno mamo Jamie in 15-letno sestro Mallory. Policija je povedala, da je morilec le nekaj ur pred aretacijo napisal štiri strani dolg zapis, v katerem je dejanje priznal. Kot je povedal, je navdih dobil iz grozljivke Noč čarovnic, ki jo je gledal trikrat na teden.

"Med gledanjem sem bil presenečen, kako miren je bil fant med ubijanjem in kako malo obžalovanja je pokazal po umorih. Pomislil sem, da bi bilo pri meni isto, če bi nekoga ubil,“ je povedal 17-letni Evans.

Noč čarovnic režiserja Roba Zombieja pripoveduje zgodbo o zgodnjih letih serijskega morilca Michaela Myersa, ki ga je na platnu prvič predstavil John Carpenter, in sicer leta 1978. V filmu iz leta 2007 desetletni Michael ubije več ljudi, med drugim tudi svojo mamo, sestro in materinega ter sestrinega fanta.

"Najprej sem hotel doma ubiti mamo in sestro, nato pa se odpeljati do svojih starih staršev. Tam bi ubil babico in dedka ter svojo starejšo sestro Emily. Nato pa bi počakal do jutra in ubil še sestro Audrey, ki je nameravala priti na obisk,“ je v svoje sporočilu še izdal morilec.

Evans je svoje žrtve namerava ubiti z nožem, nato pa si je premislil in uporabil pištolo. Malo pred polnočjo je mladenič ustrelil svojo sestro. "Ustrelil sem jo v hrbet in v glavo. Nato sem stekel do mame in jo trikrat ustrelil," je še izdal Evans, ki je po umoril sam poklical policijo.

Kdaj se bo proti njemu začelo sojenje, še ni znano. Bo pa do sojenja ostal v zaporu, saj njegov oče noče plačati varščine v višini 750 tisoč dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.