Šport
43 ogledov

Za EP 2015 v igri osem držav

(Francija - Litva) eurobasket finale Parker Pietrus Diaw Ajinca Batum Saša Despot
Rekordno število evropskih držav se je prijavilo za organizacijo EuroBasketa 2015 potem, ko je bil ta zaradi razmer v državi odvzet Ukrajini.

Za organizacijo EuroBasketa 2015 se je prijavilo rekordnih osem držav: Hrvaška, Finska, Francija, Nemčija, Izrael, Latvija, Poljska in Turčija. Prvenstvo stare celine bi sicer naslednje leto moralo biti odigrano v Ukrajini, a so negotove politične razmere v tej državi zahtevale spremembo prireditelja. 

Potem ko so pri Fiba Europe junija sprejeli odločitev, da evropskega prvenstva v Ukrajini ne bo, se je sprva za organizacijo zanimalo kar 16 držav, do 31. julija pa je bil čas za vložitev uradne kandidature. Rok za oddajo prijav je bil nato podaljšan do 15. avgusta, saj je bilo do sprva omenjenega datuma težko zbrati vso potrebno dokumentacijo, tudi na primer zagotovila posameznih vlad. Ocenjevalne komisije bodo na terenu že naslednji teden, odločitev o gostitelju prvenstva pa bo na izredni seji Fiba Europe sprejela v septembru.

EuroBasket 2015, na katerem bodo zaigrali tudi slovenski košarkarji, naj bi se sicer začel 5. in končal 20. septembra prihodnje leto. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.