Šport > Nogomet
36 ogledov

Za fašistični pozdrav pet tekem in 1000 evrov kazni

Katidis AEK Atene Veria Grčija Atene grška liga prvenstvo EPA
Grškega nogometaša Giorgosa Katidisa, ki se je pred tremi tedni spozabil z fašističnim pozdravom z iztegnjeno roko, s katerim je proslavljal svoj zadetek, je danes s prepovedno nastopanja kaznovala grška nogometna zveza (EPO).

Zaradi svoje neprimerne poteze bo moral Giorgos Katidis izpustiti pet tekem pod okriljem grške nogometne zveze in plačati še 1000 evrov globe.

Kazen prepovedi nastopa na petih tekmah je sicer zgolj simbolična, saj je igralca njegov klub, atenski AEK, že suspendiral do konca sezone. Katidis obenem v naslednjih treh mesecih ne sme obiskati nobenega nogometnega objekta.

EPO je že takoj po dogodku na tekmi AEK - Veria sredi marca Katidisa kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja za vse grške reprezentančne selekcije. Nogometaš je takrat po zadetku navijače pozdravil z fašističnim pozdravom z iztegnjeno roko; pozneje se je za svoje dejanje opravičil in dejal, da ni vedel, kakšno zgodovinsko ozadje ima takšen pozdrav.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.