Šport > Nogomet
48 ogledov

Za glavo manjši Mavuba "položil" Zlatana

Ibrahimović Fredy Fautrel PSG Lille EPA
V nedeljo je Paris Saint-Germain gostil Lille, ob izenačenem izidu pa je bila tema pogovorov tudi dvoboj Zlatana Ibrahimovića in Ria Mavube.

Vodilna francoska ekipa Paris SG se je morala na domači tekmi proti Lillu zadovoljiti s točko (2:2), udarec pa je utrpel tudi ego Zlatana Ibrahimovića. Ob koncu prvega polčasa ga je na tla namreč "položil" kapetan gostov Rio Mavuba.

Obračunavanje je sprožil švedski reprezentant z odrivanjem Mavube s hrbta, gostujoči vezist, ki je sicer za glavo manjši od Ibrahimovića, pa se ni dal in se je odkrito spravil na Zlatana kar pred sodnikom Fredyjem Fautrelom. Mavuba je nameril proti Ibrahimovićevi glavi in nasprotnika porinil, medtem ko mu je le-ta že držal roko za vratom. Zlatan je nato padel kot pokošen, želel je izsiliti izklučitev. A delilec pravice je obema "petelinoma" pokazal le rumeni karton.

Nato jim je še zabil

Da bi bila stvar še hujša za PSG, je Mavuba nedolgo zatem izid izenačil na 1:1, že pred sporom je Ibrahimović namreč iz prostega strela povedel Parižane v vodstvo. V drugem polčasu je goste v prednost povedel Salomon Kalou iz enajstmetrovke, točko je domačim "priboril" avtogol Marka Baše.

Lille ima še vedno le štiri točke manj od vodilnih Parižanov in z Monacom ostaja resen konkurent za naslov.

Komentarjev 1
  • maresem 07:48 24.december 2013.

    Še premalo ga je.