V desetih hipermarketih največjega trgovca v Sloveniji v akciji ponujajo bržolne steake, znane tudi kot rib eye steak. Cena kilograma mesa je, kot je mogoče zarbrati iz fotografije bralke, skoraj 230 evrov. Za primerjavo: cena tovrstnega mesa slovenskega izvora je ponavadi med 20 in 30 evri za kilogram.
Govedo, ki pije pivo in posluša klasično glasbo
Gre za kobe govedino, ki je svetovno znana posebnost in slovi kot najboljše meso na svetu. To meso daje le določena vrsta tajima-gyu, vzrejena v japonski prefekturi Hyogo z glavnim mestom Kobe. Selektivna vzreja te govedi traja že 1900 let, posebne metode prehranjevanja pa dajejo meso posebne teksture in okusa.
Anekdotično to govedo pije pivo, masirajo ga z riževim vinom ob predvajanju klasične glasbe. Marmoriranost mesa mora biti vsaj stopnje 6, žival pa ob zakolu ne sme tehtati več kot 470 kg.
"Glede na to, da gre za prvo tako ponudbo pri nas, lahko rečemo, da smo vzbudili zanimanje kupcev in bomo akcijo še ponovili," pravijo v trgovini.
Tole je sama mast ne pa mesio ... Ljudje moraj bit pa res trčeni da kupujejo mast namesto mesa pa še tako drago
Mah, una vratina v akciji za 3 eur kila je bolj okusna...
A ni meso že tko al tko mal predrago ? Kdor pa tale luksuz kupuje ma pa res dnarja.