Slovenija
48 ogledov

Za komunalo 200 milijonov

Obnova na Čopovi ulici Anže Petkovšek
Investicije. Poleti bo Ljubljana zaradi del razkopana na vsaj 16 mestih.

"Pred šestimi leti smo imeli skoraj 34 odstotkov objektov brez kanalizacije, do leta 2017 jih bo le še pet odstotkov." Tako je včeraj ljubljanski župan Zoran Janković napovedal večje projekte na komunalni infrastrukturi in dodal: “Vesel sem, da bo Krištof Mlakar (direktor Vodovoda - Kanalizacije; op. a.) s svojimi sodelavci razkopal precejšen del Ljubljane.”

Šlo bo za celovito prenovo, saj bodo uredili vodovod, kanalizacijo, plin, elektriko in javno razsvetljavo. Do avgusta bo v teku od 16 od 23 projektov (največji so predstavljeni desno), že ta mesec pa bodo na vrsti Vevče–Slape, Cesta 30. avgusta, Ižanska cesta (zacevitev jarkov), Pot na Golovec in Ravno Brdo (ko bo končano, se bo iz tega izvira lahko pila voda); v teku pa so že prenove Čopove in Maistrove ulice ter Rudnika III. faze.

Skupna vrednost vseh projektov je po Jankovićevi oceni 200 milijonov evrov, pričakuje pa, da bo polovico tega denarja dobil iz Evrope. Samo ureditev Rakove Jelše s krajinskim parkom Ljubljansko barje in čistilno napravo bo na primer stala 27 milijonov evrov. Kdo bo to infrastrukturo gradil? “Tisti, ki bo izbran na javnem razpisu,” je odgovoril župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.