Svet
131 ogledov

Za mnoge najbližja, ne pa nujno najcenejša

Trgovina Ikea. EPA
Ikea v Zagrebu, ki se odpre 21. avgusta, bo za mnoge Slovence najbližja Ikea, a ne nujno tudi najcenejša.

Polica za knjige Billy in komoda Hemnes, ki sta med najbolj prodajanimi artikli, sta cenejša v Gradcu, medtem ko bo omara Pax na Hrvaškem precej cenejša, poroča Jutranji list. 

Bel regal Billy bo v Gradcu deset odstotkov ali okrog šest evrov cenejši kot v Zagrebu. Tudi mizice Lack, ki jo je na razprodajah v graški Ikei mogoče dobiit po pet evrov, bo v Zagrebu stala skoraj dvakrat več, rdeča komoda Hemnes s tremi predali pa bo stala 20 evrov več kot v Gradcu.

Za enako omaro Pax pa bo mogoče v Zagrebu v primerjavi z Ikeo v Gradcu prihraniti 72 evrov. Cenejši bo v Zagrebu tudi dvosed Klippan in kavč Ektorp.

"Večina izdelkov bo cenejša, čeprav je DDV višji"

"Cene bodo večinoma nižje kot so v Avstriji," je napovedal poslovodja Ikeinega nakupovalnega centra v Zagrebu Georg Platzer. Od 7.000 od 9.500 ponujenih proizvodov na Hrvaškem bo po njegovih besedah cenejših ali cenovno zelo podobnih tistim v Avstriji. Opozoril je, da bodo cene konkurenčne, čeprav je davek na dodano vrednost na Hrvaškem za pet odstotkov višji kot v Avstriji.

Cene izdelka, ki vas zanima, lahko preverite na hrvaškiavstrijski ali italijanski spletni strani Ikee. 

Akcij ob otvoritvi ne bo

Platzer je še opozoril, da Ikea ne ponuja več nobenih posebnih akcij ob odprtju trgovin, saj se želijo izogniti preveliki gneči.

Komentarjev 2
  • SiByte 10:22 02.avgust 2014.

    Raje grem v Graz kot pa v Zagreb, ali pa Ljubljano (če bo kdaj do tega sploh prišlo). Pa še avstricem pustim DDV :P no saj jim ga več kot 90% ;)

  • mijaliza 09:50 02.avgust 2014.

    Grem še vedno 1000x raje v najbližjo Lesnino. Tam najdem vse kar želim, če nimajo, so celo tako prijazni pa naročijo.......v Ikeo hodijo pa tako ali tako nakupovati samo tisti ki imajo polno rit vsega. Na koncu če malo premisliš ...prikaži več bencin+izdelek= Lesnina ceneje