Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

Kako narediti uhane iz peres

Peresni uhani Shutterstock
Prebudite svojo ustvarjalno žilico in si v slogu moderne Indijanke naredite uhane iz peres.

Navodila in nasvete, kako ustvariti poletne uhane, smo poiskali v kotičku lahkotnega čivkanja bloga Deklica.si.

Potrebujete:

  • koščke usnja ali kupljen trak iz usnja
  • žica (debelina 4 mm)
  • okrogle klešče
  • klešče za stiskanje
  • sekundno lepilo
  • peresca
  • perlice/metalne dodatke

Ustvarjalni koraki: 

  1. Odrežite kos usnja. Dolžina je odvisna od tega, koliko dolg uhan si žeite, debelina pa naj kroži okrog centimetra. Vrvico prepognite tako, da je vrhnji del vrvice za približno polovico krajši od spodnjega.
  2. Iz žice naredite dva kroga, tako da žico enostavno ovijete okrog okroglih klešč in odščipnete, ko je krog sklenjen.
  3. Ko že ravno sedite pri žici in kleščah, naredite še štiri spirale. Žico osemkrat ovijte okrog okroglih klešč, tako da se vsaki naslednji krog dotika prejšnjega.
  4. Prvi krog namestite v pregib vrvice, kapnite kapljico sekundnega lepila in za sekundico ali dve stisnite s kleščami.
  5. Drugo spiralo namestite na krajši del vrvice, izbrano peresce pa postavite vanjo - za bolj urejen videz lahko frfotavi del peresca malce pristrižete - zraven kapnite še kakšno kapljico lepila.
  6. Drugo peresce postavite na daljši del vrvice, tako da prvo peresce malce zakriva njegov začetek. Tretje peresce naj si sledi v enakem postopku.
  7. Odrežite raven kos žice in ga na eni strani ovijte okrog klešč v polkrogu, vanj pa vstavite izbrani obesek in krog dokončno sklenite. Na drugi konec žice namestite ostale izbrane perlice in ga podobno (v polkrogu) zaključite na krog ob vrhu uhana.
  8. Enako kot v prejšnjem koraku raven kos žice s polkrogom pritrdite na krog ob vrhu uhana, nanjo pa poveznite večje okrasje. Drugi del žice zaključite na drugi krog iz žice (opisano vn koraku dve).
  9. Iz žice naredite vrh uhana in ga s spodnjim delom (polkrogom) pritrdite na vrhnji krog, nameščen v prejšnjem koraku.

Peresca | Avtor: Deklica.si Deklica.si
Peresca | Avtor: Deklica.si Deklica.si

 

 

 

 

 

 

Novost - ustvarjalni seti Petite déco

Deklica pa skrbi tudi za vašo ustvarjalnost in tako je pripravila ustvarjalne sete Petite déco, ki jih je te dni postavila na trgovinske police. Zaenkrat sta na voljo Šalica židane volje, ustvarjalni set za najprikupnejšo čajanko sveta in Zgodba o zajčku Kobacajčku - ustvarjalni set za najbolj velikodušno lutkovno predstavo sveta. 

"Če sem prvega posvetila damskemu preživljanju prostega časa, sem Zgodbo o zajčku Kobacajčku namenila mamicam in otrokom. Pravzaprav tistim, ki bi s svojim ljubim malčkom želeli ustvarjati in narediti nekaj posebnega, kot je recimo lutkovna predstava. V tem ustvarjalnem setu boste namreč našli prav vse, kar se potrebuje za izdelavo očarljive lutke za na roko ter zgodbico, po kateri lutko zajčka Kobacajčka lahko tudi dejansko upodobite," je povedala Deklica, ki v prihodnjih dneh obljublja še več ustvarjalnih setov.  

Ustvarjalni set Petit deco | Avtor: Deklica.si Deklica.si
Ustvarjalni set Petit deco | Avtor: Deklica.si Deklica.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.