Šport > Nogomet
27 ogledov

Za Mouja Torres igra "tako-tako", želel le Eto'oja

Eto'o Mourinho Inter CSKA Moskva San Siro Liga prvakov Milano EPA
Po tem, ko je José Mourinho svoje nove varovance pri Chelseaju opozoril, da ne smejo biti sebični, je Portugalec za Daily Mirror dejal, da napadalec Fernando Torres "ni tako slab", spomnil pa se je tudi prestopa Andreja Ševčenka, ki je v London prišel med njegovim prvim mandatom, a spektakularno pogorel. Mourinhov prvi izbor je bil Samuel Eto'o.

"Torres je zaenkrat tako-tako. Nekdo bi lahko pričakoval več zaradi njegovega potenciala, zaradi tega, kar je počel prej. Ampak ni tako slab kot skušajo ljudje včasih prikazati," je izjave Joséja Mourinha o svojem novem varovancu Fernandu Torresu prenesel Daily Mirror.

Mourinhov prvi mandat pri Chelseaju se je končal zaradi nestrinjanja s potezami lastnika Romana Abramoviča, ki je v klub kot svetovalca na Portugalčevo zgražanje pripeljal Izraelca Avrama Granta.

Čeprav Mourinho vse od povratka na Stamford Bridge vztrajno zatrjuje, da do spora z lastnikom ni prišlo, je njegov srčni utrip gotovo vsaj malce poskočil, ko mu je bogati Rus v klub pripeljal pregrešno dragega Andreja Ševčenka, ki je uspel zabiti le peščico zadetkov tudi po Mourinhovem odhodu.

Eto'o edini, ki bi lahko igral z Drogbajem

"Ševčenko? Ni res, da mi ga je lastnik vsilil. Nikoli, nikoli v mojem času pri Chelseaju se lastnik ni vmešal v osnovne reči trenerja – treninge, izbire moštva, profila igralcev, ki sem jih želel pripeljati. Želite vedeti resnico glede Ševčenka? Upam, da odbor ne bo jezen name," je svojo glavno željo, kamerunskega napadalca Samuela Eto'oja, razkril Mourinho.

"Želeli smo kupiti Samuela Eto’oja, on je bil naša tarča. Želeli smo Eto'o ja, lastnik pa je bil več kot pripravljen storiti vse, da ga pripelje sem. On je bil igralec, ki sem ga želel. Zakaj? Ker je bil Eto'o edini igralec, ki bi ga lahko postavil ob Didierja Drogbaja, spremenil bi sistem z dvema napadalcema," je nadaljeval Portugalec, ki je moči z Eto'ojem nato več kot uspešno združil pri Interju, s katerim je osvojil trojno krono.

Eto'o Drogba Kamerun Slonokoščena obala Afriški pokal narodov Kairo Egipt enajst | Avtor: EPA EPA
"Tudi Eto'o je bil pripravljen igrati z Drogbajem v sistemu, ki smo ga imeli takrat, s tremi napadalnimi nogometaši, Eto'o pa bi prihajal s strani. Z njim sem enako storil pri Interju. Želeli smo si Eto'oja, šef pa je storil vse, da ga pripelje, tudi Peter Kenyon je storil vse. Na koncu je Barcelona rekla: 'Ne bomo prodali, pozabite, pozabite. Za nobeno ceno.' Lastnik je storil vse, kar je lahko, da bi ga dobil, ampak ni mu uspelo. Potem smo pregledali druge možnosti, dobili smo Ševčenka. Bil sem zadovoljen z njim. Tudi z vrhunskimi igralci – ko kupiš za 30, 40, 50 ali 60 milijonov, se včasih ne izide. To ne pomeni, da je klub storil veliko napako. Preprosto ne izide se."

Za Sira Alexa vedel že pred meseci

Mourinho je še pristavil, da mu je Sir Alex Ferguson že pred časom namignil, da se bo upokojil, čeprav je za svojega naslednika kasneje izbral Davida Moyesa, Mourinho pa je bil po nekaterih namigovanjih celo jezen na škotskega lisjaka, saj naj bi si bolj kot povratek v London želel preizkusiti na Old Traffordu.

"Že pred nekaj meseci sem vedel, da se bo Sir Alex upokojil. Zakaj? Ker sva prijatelja. In če sem jaz njegov prijatelj, da sem vedel, da se bo upokojil, potem je tudi on moj prijatelj, da ve, da je edini klub, ki si ga želim trenirati v Angliji − Chelsea. Seveda sem mu to povedal. Povedal sem mu, da se želim vrniti v Chelsea. Za Chelsea bi zavrnil vse na svetu," je še povedal Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.