Šport > Nogomet
109 ogledov

Za nakup potrošili še 40 milijonov

Ederson Profimedias
V bogatem angleškem prvoligašu Manchester Cityju so po koncu sezone v premier league že nakazali, da pri naskoku na vrh ne nameravajo varčevati

Strateg Cityja Pep Guardiola je po portugalskem vezistu Bernardu Silvi v Manchester pripeljal še brazilskega vratarja Edersona. Novega čuvaja mreže je Manchester City uradno predstavil danes.

Odškodnina za prestop iz Benfice, kjer bil Brazilec zadnji dve sezoni, bo znašala 40 milijonov evrov, pogodbo pa bodo predstavniki Cityja z novim prvim vratarjem uradno podpisali 1. julija z začetkom poletnega prestopnega roka. Odškodnina za 23-letnega Edersona bo druga najvišja v zgodovini nogometa izplačana za usluge vratarja. Doslej je za vratarja največjo odškodnino plačal Juventus, ki je za transfer Gianluigija Buffona iz Parme leta 2001 plačal 50 milijonov evrov. Ederson bo po poročanju angleških medijev podpisal šestletno pogodbo.

Odškodnina za Edersona pa ne bo največja, ki jo bo City izplačal letos. Za portugalskega vezista Silvo bo City aktualnemu francoskemu prvaku Monacu izplačal 49 milijonov evrov.

Na izhodnih vratih Cityja, ki je sezono premier league končal na tretjem mestu, s 15 točkami manj od prvaka Chelsea, pa so Caballero, Pablo Zabaleta, Bacary Sagna, Gael Clichy in Jesus Navas.

Transfer Edersona v Manchester City se je nekoliko zavlekel zaradi dogovarjanja z vsemi lastniki njegovih oglaševalskih pravic. V skladu z dogovorom bo njegov prvi portugalski klub Rio Ave prejel 30 odstotkov, agencija Gestifute, ki jo vodi superagent Jorge Mendes, pa bo pobrala 20 odstotkov od vrednosti posla.

"Vedno sem sanjal, da bi enkrat zaigral v angleškem nogometu, in zdaj so se te moje otroške sanje uresničile. Manchester City je velik klub, angleška liga je fantastična, tukaj so čudoviti navijači in seveda igrajo v Angliji izjemen nogomet," je bil ob predstavitvi vzhičen Ederson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.